Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Palameika un Štrobinders uzvar Jāņa Lūša kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Palameika un Štrobinders uzvar Jāņa Lūša kausā
Madara Palameika un Rolands Štrobinders
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausā šķēpmešanā svētdien elites grupā uzvaras izcīnīja Madara Palameika un Rolands Štrobinders.

Dāmu sacensībās Palameika bija labākā ar 61,24 metrus tālu raidījumu. Viņai ieskaitīti tika četri no sešiem metieniem, tajos visos esot tālākai par 58 metriem.

Tikmēr otro vietu ar 60,76 metriem izcīnīja Sinta Sprudzāne, kamēr trešā bija lietuviete Indre Jakubaitīte - 57,66 metri.

Vīru sacensībās Štrobinders jau pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 80,36 metrus tālu, kas bija pilnīgi pietiekoši uzvarai. Otro un trešo mēģinājumu viņam neieskaitīja, bet pēdējos trīs viņš vairs neizpildīja.

Pēc veiksmīga pēdējā mēģinājuma otro vietu sacensībās ar 77,88 metriem izrāva Jānis Svens Grīva, kamēr trešais ar 77,09 metriem bija Patriks Gailums, bet uzreiz aiz viņiem palika Gatis Čakšs un Ansis Brūns.

Vēl šajās sacensībās U20 grupā labākie bija Eva Dreimane un olimpiskā medaļnieka Ainara Kovala trenētais Kristaps Jaunpujens Pujens, U18 grupā triumfēja Veronika Lisovska un Klāvs Ozoliņš, tikmēr U16 grupā uzvaras guva Elva Vestarta un Ričards Daniels Tomass, kamēr U14 grupā pie spožākā kaluma medaļām tika Sandra Brikmane un Kristers Krauklis, bet U12 grupā nepārspēti palika Estere Lamberte un Renārs Ragovskis.