Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

O!Kartes jaunie sporta talanti saņems 10 000 latu atbalstu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

O!Kartes jaunie sporta talanti saņems 10 000 latu atbalstu
Foto: f64

Sekmīgi noslēgusies O!Kartes talantu programmas pirmā kārta - sacensības, kurā kopumā piedalījās 85 bērni un jaunieši no visas Latvijas. Atbalstu šodien svinīgi saņēma pieci labākie jaunie talanti sportā, kas uzrādījuši ne vien izcilus rezultātus Latvijā, bet jau pārliecinoši sevi pieteikuši Baltijas un Eiropas līmeņa sacensībās. Laureātu vidū ir vieglatlēti, kamaniņu sportisti un galda tenisiste. O!Kartes Talantu Programmas sportistu atbalsta fonds - 10 000 latu.

Pirmie O!Kartes talantu programmas atbalstu saņems pieci jaunieši – Zigismunds Sirmais (šķēpmetējs, pieder pasaules un Latvijas junioru rekords šķēpmešanā, 2011. gada martā atzīts par mēneša labāko Eiropas vieglatlētu) - 3000 lati, Ulla Zirne (kamaniņu sportiste, 2. vietas ieguvēja Pasaules kausa jauniešiem kopvērtējumā) - 2000 lati, Riks Kristens Rozītis (kamaniņu sportists, 1. vietas Pasaules kausa jauniešiem kopvērtējumā ieguvējs) – 2000 lati, Isana Makhauri (galda tenisiste, 2010. gada Latvijas junioru čempione, iegūta 3. vieta 2011. gada Latvijas Republikas individuālajā čempionātā) - 2000 lati un Gunta Latiševa-Čudare (skrējēja, 1. vietas ieguvēja Latvijas čempionātā junioriem, 2. vieta U-18 Baltijas valstu sacensībās) – 1000 lati.

LMT prezidents Juris Binde: „O!Kartes talantu programmas jaunos talantus sportā vieno patiesa aizrautība, azarts un mērķtiecība. Jauniešu vēlme ierakstīt savu un Latvijas vārdu pasaules sporta vēstures lapaspusēs līdzi nes gan smagu darbu treniņnometnēs, gan nopietnu sacensību pieredzi. Panākumu pamatā ir neizsīkstoša vēlme pilnveidoties un sasniegt arvien jaunas profesionālās virsotnes, kas prasa ne vien fizisku izturību, bet arī treneru, ģimenes un sabiedrības atbalstu. Esam pārliecināti, ka šis atbalsts palīdzēs jauniešiem tuvoties savam lielajam mērķim – ieņemt savu vietu pasaules sporta zvaigznājā.”

Laureātiem piešķirtais atbalsts galvenokārt tiks izmantots treniņnometnēm, papildus nodarbībām un inventāra iegādei, kas ļaus sekmīgāk sagatavoties izvirzītajiem mērķiem - dalībai olimpiādes spēlēs Londonā 2012. gadā, Jauniešu ziemas olimpiskajām spēlēm Insbrukā 2012.gadā, treniņu nometnei Ķīnā, dalībai pasaules kamaniņu kausa posmos Ziemeļamerikā.

O!Kartes talantu programmas žūrijas pārstāvis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: „Darbojoties žūrijā, tiekoties un runājot ar jauniešiem, mēs satikām nevis vienkārši zēnus un meitenes, kas brīvajā laikā sporto, bet gan jau ievērojamus sportistus. Viņiem olimpiskās spēles nav tāls sapnis, bet gan reāli sasniedzams mērķis, un, visticamāk, mēs par viņiem vēl dzirdēsim. Esmu gandarīts, ka LMT kā ilggadējs olimpisko vērtību atbalstītājs Latvijā, ir radījis vēl vienu nopietnu iniciatīvu - motivēt jaunos talantus pilnveidoties un pierādīt sevi.”

Līdzās pieciem laureātiem veicināšanas balvas saņems arī pieci O!Kartes talantu programmas finālisti – Katrīna Sirmā (šķēpmetēja), Baiba Bendika (biatloniste), Ralfs Eiduks (biatlonists, distanču slēpotājs), Anastasija Tjurikova (daiļslidotāja) un Rūta Plakane (orientieriste).

Atbalsta saņemšanai kopumā bija pieteikušies 85 talantīgi jaunieši no visas Latvijas, iesniedzot savus pieteikumus galvenokārt tādās disciplīnās kā vieglatlētika, peldēšana, volejbols, teniss, basketbols, biatlons, veikbords un snovbords. Pirmās sporta kārtas dalībniekus izvērtēja LMT prezidents Juris Binde, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas futbola izlases un FK „Baku” galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, vieglatlētikas trenere Ludmila Olijara, hokejists Jēkabs Rēdlihs un sporta žurnālists un komentētājs Armands Puče.

Jau tuvākajā laikā tiks izsludināta nākamā O!Kartes talantu programmas kārta, kas būs veltīta izglītībai un zinātnei, kuras ietvaros ikvienam zinošam jaunietim būs iespēja pretendēt uz atbalstu. Kopējais 2. kārtas atbalsta apjoms – 10 000 latu. Tāpēc aicinām visus brīnišķos prātus - bērnus un jauniešus vecumā no 10 līdz 20 gadiem sekot līdzi aktualitātēm Talanti : O Talantu Programma un pieteikties!

O!Kartes talantu programma ir iespēja ikvienam radošam, centīgam un aizrautīgam jaunietim vecumā no 10 līdz 20 gadiem neapstāties pie sasniegtā, saņemt stipendijas un profesionāļu atbalstu sava talanta izkopšanai un mērķu īstenošanai. O!Kartes talantu programmas konkurss ilgs no maija līdz pat gada beigām un norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiks atbalstīts sports, otrajā – izglītība un zinātne, bet trešajā – kultūra. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 latu. Vairāk par O!Kartes Talantu programmu var uzzināt: Talanti : O Talantu Programma