Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Palameika: "Domāju, ka Ņujorkā nekas nesanāks, Latvijas rekords bija pārsteigums"

Palameika: "Domāju, ka Ņujorkā nekas nesanāks, Latvijas rekords bija pārsteigums"
Madara Palameika
Foto: Lauris Vīksne/f64

Latviešu šķēpmetēja Madara Palameika, kura sestdien Dimanta līgas sacensībās Ņujorkā laboja sev piederošo Latvijas rekordu, sarunā ar Sportacentrs.com neslēpa, ka bijusi pārsteigta par sasniegto rezultātu.

Palameika pēdējā, sestajā metienā šķēpu raidīja 64,86 metrus tālu, par 35 centimetriem pārspējot pirms pieciem gadiem uzstādīto Latvijas rekordu.

"Vai 35 centimetri ir daudz? Teikšu, ka jā, jo reizēm uzvarai pietiek ar vienu centimetru," saka Madara. "Godīgi sakot, no sacensībām Ņujorkā labu rezultātu negaidīju, biju atbrīvota. Veiksmīgais metiens bija pārsteigums, jo parasti Amerikā man neizdodas aklimatizēties. Domāju, ka nekas nesanāks un tas noņēma spriedzi. Tā bija veiksmes atslēga."

Palameika norāda, ka sacensības bijušas trešajā dienā kopš ierašanās, kas aklimatizācijā bieži vien ir visgrūtākā. "Iepriekšējos gados Jūdžinā (ASV) nespēju sasniegt pat 60 metru robežu. Bet Ņujorka mani laikam iedvesmoja. Dzīvoju vien 500 metrus no Taimskvēra, ejot pa ielu neredzēju debesis. Ņujorkā biju pirmoreiz mūžā un tagad esmu ievilkusi ķeksīti likteņgrāmatā."

26 gadus vecā šķēpmetēja iepriekšējo valsts rekordu bija sasniegusi pirms pieciem gadiem. "Kāpēc bija tik ilgi jāgaida? To pati sev jautāju. Neticami, ka, gadiem ritot, turpināju trenēties, taču nespēju labot rekordu. Kaut kādā brīdī kļuva jau pazemojoši."

Pērn "Rīgas kausu" sacensībās Sinta Ozoliņa-Kovala pietuvojās Palameikas rekordam un Madara nenoliedz, ka iekšējā konkurence spēja labi motivēt un neļauj dusēt uz lauriem.

Runājot par nākamajiem mērķiem, Madara ieminas par 65 metru robežu, ko gribētos sasniegt vēl šajā sezonā. "Treneris vēl nolasīs sprediķi, bet skaidrs, ka tas vēl nebija maksimums. Nepieciešama lielāka koncentrēšanās un, uzlabojot ātruma īpašības, varu vēl pielikt," pārliecināta ir šķēpmetēja.


, 2014-06-16 16:18, pirms 10 gadiem
Viss dzīvē notiek tad kad neviens neko negaida
, 2014-06-16 18:14, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Viss dzīvē notiek tad kad neviens neko negaida
Ne-e. Spiediens var nospiest, bet labi rezultāti nekad neparādās ne no kurienes. Suns zina, ko ēdis, un sportists zina, ko ir darījis un kam ir gatavs. Izcili rezultāti var pārsteigt visus garāmgājējus, bet ne jau tos, kas redz, kas notiek ārpus sacensībām. Nekad.
, 2014-06-16 18:25, pirms 10 gadiem
Tajā mačā jau arī vāciete, kas vinnēja, uzmeta personīgo rekordu un vēl vairākas sezonas labākos rezultātus. Būs bijuši šķēpa lidojumam labi laika apstākļi. Vai labi mērītāji
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.