Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Soļotāji uzvar zviedrus, zaudē lietuviešiem

Jānis Pārums

Soļotāji uzvar zviedrus, zaudē lietuviešiem
Jolanta Dukure dāmu konkurencē bija otrā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Aizvadītajā sestdienā Zviedrijas pilsētā Eskilstūnā savstarpējā mačā sacentās četru valstu - Zviedrijas, Norvēģijas, Lietuvas un Latvijas - soļotāji. Vienlaicīgi notika arī Ziemeļvalstu soļotāju sacensības.

Latvijas un Zviedrijas soļotāju mačam ir senas un īpaši nozīmīgas trdīcijas. Pirmo reizi abu valstu sportisti sacentās vēl latviešu leģendārā soļotāja Jāņa Daliņa "ziedu laikos" - 1935. gadā. Šogad abu valstu mačs notika jau 20. reizi.

Pēdējos gados pievienojušies arī Norvēģijas un Lietuvas "pirkstala - papēža" meistari. Lietuvā soļošanai ir ne tikai iespaidīgas sekmes pagātnē, bet arī mērķtiecīgs darbs un daudzsološs progress šobrīd, tāpēc, ka nav pārsteigums, ka lietuvieši jau otro gadu pēc kārtas lietuvieši svinēja uzvaru.

Lietuvieši guva uzvaras divās distancēs, latvieši un zviedri - vienā. Norvēģija startēja bez saviem spēcīgākajiem soļotājiem pieaugušo konkurencē, individuāli paliekot bez uzvarām un ceturtajā vietā valstu konkurencē.

No mūsējiem individuāli vislabāk veicās juniorei Anitai Kažemakai, kura uzvarēja piecu kilometru soļošanā (stadionā) - 24:00.2. Trešā šajā distancē bija Kristīne Platace - 26:12.9. Dāmām Jolanta Dukure ierindojās otrajā vietā (45:54), Agnese Pastare bija ceturtā (47:54), bet Baiba Frišenbrūdere - sestā (52:14).

Kungiem klājās pieticīgāk - vīriešu konkurencē visu goda pjedestālu aizņēma lietuvieši, bet uzreiz aiz viņiem - Arnis Rumbenieks (1:25.50) un Igors Kazakevičs (1:27.54). Ingus Janevics diemžēl izstājās. Junioriem trešo vietu izcīnīja Jānis Strautiņš (22:15), septīto - Ilmārs Vaivods (23:43).

Pozitīvi, ka visi finišējušie Latvijas soļotāji Zviedrijā sasniedzai savus sezonas labākos rezultātus, bet Igoram Kazakēvičam, Kristīnei Platacei, Baibai Frišenbrūderei tie ir arī jauni personiskie rekordi.

Četru valstu soļošanas sacensības

VietaValsts1.v.2.v3.vP-ti
1. Lietuva 2 3 1 54
2. Latvija 1 1 3 46
3. Zviedrija 1 0 0 25
4. Norvēģija 0 0 0 12

Izmantotie resursi:
lat-athletics.lv

     [+] [-]

, 2008-09-19 11:17, pirms 16 gadiem
strautins un vaivods soloja 10 km, bet te ir ieraxtiits rezultats pirmajiem 5 km...