Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Titulētajai maratona skrējējai Čepčirčirai astoņu gadu diskvalifikācija dopinga dēļ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Titulētajai maratona skrējējai Čepčirčirai astoņu gadu diskvalifikācija dopinga dēļ
Sara Čepčirčira. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. 2017. gada Tokijas maratona uzvarētāja kenijiete Sara Čepčirčira, kurai otro reizi karjerā ir konstatēts dopinga noteikumu pārkāpums, ir saņēmusi astoņu gadu diskvalifikāciju, trešdien ziņo Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU).

AIU paziņojumā ir teikts, ka 39 gadus vecās Čepčirčiras analīzēs pēc pagājušā gada novembrī izcīnītās otrās vietas Čonburi maratonā Taizemē ir konstatēta testosterona klātbūtne.

Čepčirčira normatīvajos dokumentos noteiktajā laikā neapstrīdēja dopinga lietošanas gadījumu, ko AIU uzskatīja par atzīšanos dopinga noteikumu pārkāpumā. Tāpat viņa neizmantoja iespēju noteiktā termiņā pārliecināties par neatļautās vielas klātbūtni analīžu B paraugā.

"AIU ar šo lēmumu par atkārtotu antidopinga noteikumu pārkāpumu apstiprina astoņu gadu diskvalifikācijas periodu, kas sākas 2023. gada 22. decembrī un beidzas 2031. gada 21. decembrī," teikts paziņojumā.

Sportistes rezultāti ir anulēti no 2023. gada 5. novembra, bet izcīnītās godalgas un naudas balvas tiek atņemtas.

Čepčirčira 2019. gadā tika diskvalificēta uz četriem gadiem, jo viņas asins pasē tika konstatētas novirzes.

Pēdējo piecu gadu laikā ir tikuši diskvalificēti gandrīz 100 Kenijas sportisti, galvenokārt garo distanču skrējēji.