Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva uzvar, bet pasaules rekords nekrīt

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Isinbajeva uzvar, bet pasaules rekords nekrīt
Jeļenai Isinbajevai izdevās pārliecinoši uzvarēt, taču pasaules rekordu labot nesanāca.
AP foto

IAAF “World Athletics Final” bez pārsteigumiem noslēgušās sieviešu kārtslēkšanas sacensības. Pārliecinoši uzvarēja Jeļeņa Isinbajeva (Krievija), bet pasaules rekordu viņai neizdevās labot.

Kad pārējās sportistes jau bija izpildījušas vairākus lēcienus, Isinbajeva tikai sāka lēkt. Pirmais viņas lēciens 4,60m augstumā nebija sekmīgs. Tā kā tobrīd vadībā atrodošās brazīliete Fabiana Murera un poliete Monika Pireka bija ar pirmo mēģinājumu pārlēkušas šo augstumu, tad Isinbajeva otrajam lēcienam pasūtīja jau 4,70m. Par laimi Isinbajevai pasaules čempionāta bēdīgais scenārijs neatkārtojās, un pasaules rekordiste pārlēca 4,70m augstumā novietoto latiņu. Kā izrādījās, ar to pietika uzvarai, jo nevienai citai kārtslēcējai 4,70m augstums nepadevās. Murera un Pireka tad arī izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu. Pasaules čempione Anna Ragovska šoreiz tikai dalītā ceturtā vietā, pārvarot 4,50m augstumu.

Isinbajeva vēl mēģināja augstumu 4,80m, kuru pārvarēja tikai ar trešo reizi. Un tad sekoja mēģinājums labot pasaules rekordu, latiņu novietojot 5,07m augstumā. Diemžēl neviens no trim mēģinājumiem nebija sekmīgs.

Sieviešu vesera mešanā uzvarēja pasaules vicečempione vāciete Betija Haidlere ar 72,03m tālu metienu. Pasaules čempione un pasaules rekordiste Anita Vlodarčika no Polijas nestartēja. 3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm pirmajās trijās vietās kenijietes. Uzvarēja Ruta Bisibori Niangauva – 9:13,43.

Savukārt 5000m distancē kenijiešu dominanci apturēja etiopietes. Uzvarēja Defara (15:21,35), bet otrā bija Olimpiskā čempione Dibaba (15:21,92). Šoreiz tikai trešā pasaules čempione Čeriota (Kenija).

Izmantotie resursi: iaaf.org