Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Alekna beidzot uzvar, Kanters tikai piektais

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Alekna beidzot uzvar, Kanters tikai piektais
Alekna reabilitējās par palikšanu ārpus pirmā trijnieka pasaules čempionātā.
AP foto

IAAF “World Athletics Final” diska mešanā uzvarēja lietuviešu diska mešanas leģenda Virgilijus Alekna, pārspējot pasaules čempionu Robertu Hartingu no Vācijas. Igaunis Gerds Kanters šoreiz palika tik neierasti tālajā piektajā vietā.

Aleknam padevās šo sacensību divi tālākie metieni – 67,63m un 66,90m. Pasaules čempionātā ar šādu rezultātu augstāk par trešo vietu neizdotos tikt, bet šoreiz ar to pietika uzvarai. Hartings disku aizmeta 66,37m tālu un izcīnīja otro vietu. Trešais ar 65,60m bija pasaules vicečempions Malahovksis no Polijas. Arī 4.vietu izcīnījušais ungārs Kovago aizmeta 65,60m tālu, bet Malahovskim tālāks bija otrs labākais rezultāts 65,55m. Igaunis Kanters, kurš pirms nedēļas uzvarēja un uzrādīja labus rezultātus diska mešanas sacensībās Helsingborgā, šoreiz ar 65,34m tālu metienu augstāk par piekto vietu nespēja pakāpties.

Vīriešu 400m skrējienā pārliecinoši uzvarēja Lašons Merits (ASV) – 44,93s. Šoreiz nestartēja viņa sīvākais konkurents un tautietis Džeremijs Voriners. Šajā sezonā abu cīņās uzvarējis ir tikai Merits.

Trīssoļlēkšanā vīriešiem uzvarēja kubietis Girats, aizlecot 17,45m tālu. Pasaules čempions brits Aidovu, kuram neveiksmīgi bija pēdējie divi no četriem mēģinājumiem, tikai ceturtais ar 17,03m tālu lēcienu.

Izmantotie resursi: iaaf.org

     [+] [-]

, 2009-09-12 21:59, pirms 15 gadiem
Vispār šie mači izskatās pēc tādām kā plezīra sacensībām!

     [+] [-]

, 2009-09-12 22:09, pirms 15 gadiem
Tad jau sanāk ka iepriekšējais pasaules rekords tāllekšanā ir pārspēts par 8,50m, super, autor! liekas ka tu neesi kļūdijies, bet trīssoļlekšanā, tas gan būtu normāls rezultāts! bet kam gan negadās kļūdīties!