Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Četru valstu vieglatlētikas federācijām pirms OS ieteikts pastiprināt dopinga kontroli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Četru valstu vieglatlētikas federācijām pirms OS ieteikts pastiprināt dopinga kontroli
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA. Pasaules vieglatlētikas savienības (WA) padome, ņemot vērā Vieglatlētikas integritātes vienības (AIU) ieteikumu, pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm ir ieteikusi pastiprināt dopinga kontroli Brazīlijas, Ekvadoras, Peru un Portugāles vieglatlētikas federācijām, ziņo tīmekļa vietne "Insidethegames.biz".

Pirmdien publicētajā ziņojumā AIU atzinīgi novērtēja vispārējo dopinga kontroles situācijas uzlabošanos līdz pasaules čempionātam Budapeštā pagājušajā vasarā.

Tomēr organizācija savā paziņojumā atgādināja, ka Brazīlijai, Ekvadorai, Peru un Portugālei tika sniegti "nepārprotami brīdinājumi" par to nacionālo dopinga kontroles programmu neatbilstību nepieciešamajiem standartiem pēc 2022. gada pasaules čempionāta ASV pilsētā Jūdžinā.

Šīs četras federācijas pirms pasaules čempionāta Budapeštā "nespēja nodrošināt, ka to komandām tiek veikts pietiekams skaits ārpus sacensību testu", norāda AIU.

AIU aicināja pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm vieglatlētiem ieviest stingrākus noteikumus, un WA padome šo ieteikumu pieņēma.

Tas nozīmē, ka līdz spēlēm uz šo četru valstu sportistiem attieksies noteikumi, kas tiek piemēroti A kategorijas valstīm, kur dopinga lietošanas risks ir lielāks, skaidro AIU.

Piemēram, tas ietekmēs brazīlieti Elisonu dos Santosu, kura ir Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļniece 400 metru distancē ar barjerām, kā arī Jūdžinas pasaules čempionāta zelta medaļniece un Budapeštas pasaules čempionāta piektās vietas ieguvēja šajā disciplīnā.

10 mēnešu laikā pirms Budapeštas pasaules čempionāta tika veiktas 8466 ārpus sacensību un sacensību antidopinga pārbaudes, paziņoja AIU.

Tas nozīmē pārbaužu skaita pieaugumu par 33%, salīdzinot ar līdzīgu periodu pirms Jūdžinas pasaules čempionāta (6359), un tajā piedalījās lielāks sportistu skaits - 2004 vieglatlēti salīdzinājumā ar 1719 iepriekšējā periodā.

     [+] [-]

, 2024-03-12 19:47, pirms 2 mēnešiem
Jamaikas un Kenijas izlasēm tad jau vispar jaaizliedz dalība

     [+] [-]

, 2024-03-12 23:06, pirms 2 mēnešiem
Vispār Elisons dos Santoss ir vīrietis...