Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Distanci veicot tikai trešo reizi karjerā, amerikānis Normens labo pasaules rekordu 400m telpās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Distanci veicot tikai trešo reizi karjerā, amerikānis Normens labo pasaules rekordu 400m telpās
Maikls Normens
Foto: IAAF

20 gadus vecais amerikāņu sprinteris Maikls Normens labojis pasaules rekordu 400 metros telpās. Viņš koledžu sacensībās distanci pieveica 44,52 sekundēs.

Maikls Normens 2016. gadā kļuva par pasaules čempionu U20 vecuma grupā 200 metru sprintā, kā arī ieguva zelta medaļu 4x100 metru stafetē. Garākas sprinta distances viņam ir neierastākas, bet tas neliedza Normenam labot pasaules rekordu 400 metros telpās, lai gan telpu sacensībās viņš šajā disciplīnā piedalījās tikai trešo reizi karjerā.

Piedaloties NCAA čempionātā, kas norisinājās Teksasā, Normens distanci veica 44,52 sekundēs, labojot pasaules rekordu, kas kopš 2005. gada piederēja Keronam Klementam un kas arī tika sasniegts koledžu čempionātā. Normens tautieša rezultātu uzlaboja par 0,05 sekundēm. Klements Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu 400 metru barjerskrējienā.

Pirmajā skrējienā, kurā sacentās zemāk izsētie sprinteri, Akīms Blūmfīlds distanci veica 44,86 sekundēs, kas kļuva par gada labāko laiku pasaulē. Tādējādi Normens, kurš pirms sacensībām bija NCAA līderis ar 45,00 sekundēm, zināja, ka viņam uzvarai nepieciešams jauns personīgais rekords. Ceļā pretī triumfam un rekordam palīdzēja lieliski veikts pirmais pagrieziens, bet pirmo apli Normens pieveica 21,33 sekundēs.

Izmantotie resursi:
Michael Norman: American breaks world indoor...