Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Semenija savu likteni uzzinās novembrī

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Semenija savu likteni uzzinās novembrī
Kastere Semenija pie savas mājas Dienvidāfrikā.
Foto Scanpix

Pasaules čempione 800 metru skrējienā Kastere Semenija no Dienvidāfrikas, kurai veica dzimuma noteikšanas testu, savu likteni uzzinās novembrī, kad būs zināms Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF ) lēmums viņas lietā, bet, neatkarīgi no iznākuma, visticamāk viņai medaļu un uzvaru pasaules čempionātā neatņems.

„Ir skaidrs, ka viņa ir sieviete, bet varbūt ne par visiem simts procentiem. Mums ir jānoskaidro, vai viņa salīdzinājumā ar citām sportistēm gūst kādu priekšrocību, iespējams būdama „starp abiem dzimumiem,” izteicās IAAF ģenerālsekretārs Pjērs Veiss. „Mums vēl nav visi rezultāti, un tie, kuri mums ir, vēl ir jānodod ekspertiem izvērtēšanai.” Veiss arī piebilda, ka saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē informācijas neizpaušanu ārstniecības jomā, visi rezultāti var netikt publiskoti, ja atlēti iebilst pret to. IAAf ģenerālsekretārs arī norādīja, ka atšķirībā no dopinga lietām attiecībā uz šādiem gadījumiem neesot normu, kas noteiktu, kādu lēmumu būtu jāpieņem.

IAAF neilgi pirms Semenijas uzvaras 800 metros pasaules čempionātā Berlīnē paziņoja, ka 18 gadīgajai Dienvidāfrikas skrējējai veiks vairākus testus, lai pārbaudītu viņas dzimumu. Šāds paziņojums izsauca sašutuma vilni Semenijas dzimtenē.

Veiss izteicās, ka kopš 2005.gada Semenijas lieta ir astotais šāds gadījums. „Četrām sportistēm tika prasīts beigt karjeru,” viņš apstiprināja, nesniedzot sīkāku informāciju šajā sakarā.

IAAF pārstāvis Niks Deiviss skaidroja federācijas nostāju, ja Semenija nebūs izturējusi pārbaudi uz dzimuma noteikšanu. „Nevajadzētu būt pieņēmumiem, ka tiks atņemtas medaļas vai izmainīti rezultāti, jo šis nav dopinga gadījums. Būs ļoti grūti uzlikt kādu sodu ar atpakaļejošu spēku sportistei, kuru pasaules čempionātam pielaida pašas federācija un kuras dalību apstiprināja IAAF”.

izmantotie resursi:www.eurosport.com

  +6 [+] [-]

, 2009-09-11 11:34, pirms 15 gadiem
nu... uz aci, drizak liekas, ka TAS ir 400 m skrejejs kaut kads, apmeram taa
driz bus jariko sacensibas, sievietem, viriesiem un tiem kas pa vidu unn mos veel indigo berniem

  +9 [+] [-]

, 2009-09-11 11:38, pirms 15 gadiem
maaja jau ar lepna!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-11 22:48, pirms 15 gadiem
par sievieti jau noteikti nevarēs atzīt, jo ar tādu testesterona līmeni atļaujot piedalīties sacensībās, nozīmētu izslēgt to no dopinga saraksta. Tas nozīmē- amnestiju un kompensācijas diskvaliicētajām sportistēm un pilnu stadionu ar Semenijai līdzīgām būtnēm!