Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva cer labi pabeigt sezonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Isinbajeva cer labi pabeigt sezonu
Krievijas prezidents Medvedevs pasniedz ziedus simpātiskajai krievu kārtslēcējai Isinbajevai.
Foto ITAR-TASS

Sieviešu kārtslēkšanā dominējošā krieviete Jeļena Isinbajeva, kura negaidīti piedzīvoja fiasko pasaules čempionātā Berlīnē, vēlas aizmirst rūgtās atmiņas par šo neveiksmi, labi nostartējot atlikušajās šīs sezonas sacensībās.

„Jūtu neapmierinātību par savu neveiksmi pasaules čempionātā. Tas dod man stimulu sasniegt jaunus augstumus. es gribu pilnībā izdzēst visas atmiņas par šo neveiksmi. Šajā sezonā ir palikušas trīs lielāka mēroga sacensības, ieskaitot „Grand Prix” finālu, un es tiešām vēlos tajās nostartēt visaugstākajā līmenī, lai pabeigtu sezonu ar patīkamām atmiņām,” sacīja Isinbajeva.

Krievu izcilā kārtslēcēja arī atkārtoja, ka vēlas, lai pārējās kārtslēcējas sastādītu viņai sīvāku konkurenci, tādā veidā palielinot interesi par kārtslēkšanas sacensībām. Kopš pagājuši amerikānietes Steisijas Dragilas un krievietes Svetlanas Feofanovas labākie gadi, pēdējās sezonās Isinbajevai nav bijusi spēcīga konkurence, un tikai pašas Jeļenas neveiksmes ir devušas konkurentēm kādu iespēju pietuvināties vai pārspēt titulēto krievieti. Lai arī kārtslēkšanā, salīdzinot ar citām vieglatlētikas disciplīnām, ir viena no vismazākajām konkurencēm, tomēr „neskaitāmās” Isinbajevas uzvaras un pasaules rekordi ir padarījuši viņu par vienu no pazīstamākajām ne tikai starp vieglatlētēm, bet arī pārējām sportistēm visā pasaulē.

27 gadus vecā kārtslēcēja jau ir uzstādījusi 27 pasaules rekordus (gan ārā, gan telpās), ieskaitot nupat augsta beigās uzstādīto 5,06m „Zelta līgas sacensībās” Cīrihē. Slavenā kārtslēcēja piebilda, ka viens no viņas mērķiem ir pārspēt Sergeja Bubkas pasaules rekordu uzstādīšanas skaitu. „Es ticu, ka spēju pārspēt leģendāro Bubkas rezultātu – 35 pasaules rekordi, pirms es beidzu savu karjeru,” ar pārliecību stāsta Isinbajeva, kas plāno beigt karjeru 2013.gadā pēc pasaules čempionāta Maskavā.

izmantotie resursi: eurosport.com

  +7 [+] [-]

, 2009-09-11 17:53, pirms 15 gadiem
Bubkas sasniegums laikam ir vienīgais, uz ko viņa vēl var tiekties, jo visu pārējo viņa jau sen ir ieguvusi. Nav slikti būt sieviešu kārtslekšanas leģendai 27. gadu vecumā

  -1 [+] [-]

, 2009-09-11 20:02, pirms 15 gadiem
Droši arī sasniegs bubkas rezultātus