Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kārtslēcēja Rogovska labo Polijas rekordu telpās

Jānis Pārums

Kārtslēcēja Rogovska labo Polijas rekordu telpās
Anna Rogovska
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempione kārtslēkšanā, poliete Anna Rogovska trešdien Bidgoščā (Polija) notikušajās sacensībās "Pedro Cup" sasniegusi jaunu valsts rekordu telpās – 4.81 metrs, vēsta Eiropas Vieglatlētikas asociācija.

4.81 metru Rogovska pārlēca ar trešo mēģinājumu, par centimetru labojot sev piederošo rekordu, kurš tika sasniegts 2006. gadā. Poliete mēģināja pārvarēt 4.86 metrus un tādejādi kļūt par sezonas līderi, taču visi mēģinājumi bija nesekmīgi.

Šosezon augstāk par Rogovsku lēkusi tikai titulētā Krievijas kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, kura svētdien Maskavā pārvarēja 4.85 metru augstumā novietoto latiņu.

Tagad Rogovskas mērķis ir kļūt par pasaules čempioni telpās. Pasaules telpu čempionāts no 12. līdz 14. martam notiks Kataras galvaspilsētā Dohā. Līdz šim Rogovska četrreiz startējusi šāda līmeņa sacensībās, aprobežojoties vien ar sudraba medaļu 2006. gadā.

Telpās augstāk par Rogovsku lēkušas tikai trīs sportistes – pasaules rekordiste Jeļena Isinbajeva (5.00), kam pieder pirmie 10 (!) visu laiku labākie rezultāti, viņas tautiete Svetlana Feofanova (4.85) un amerikāniete Dženifera Suhra (4.83, Suhra agrāk bija pazīstama kā Stučinski, taču šī gada 3. janvārī viņa apprecējās ar savu treneri Riku Suhru un pārgāja vīra uzvārdā – aut.). Tikpat augstu cik Rogovska (4.81) lēkušas arī Steisija Dragila (ASV) un Fabiana Mūrere (Brazīlija).

Izmantotie resursi:
european-athletics.org
iaaf.org