Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Rimi" Rīgas maratons izveido "Kustību par kustību" un aicina ziedot bērniem ar kustību traucējumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rimi" Rīgas maratons izveido "Kustību par kustību"  un aicina ziedot bērniem ar kustību traucējumiem
Foto: f64

Rimi Rīgas maratons gada nogalē sadarbībā ar Bērnu Slimnīcas fondu izveidojis "Kustību par kustību" ar mērķi vākt ziedojumus bērniem ar kustību traucējumiem. Turpmāk, reģistrējoties Rimi Rīgas maratonam, ikviens skrējējs varēs ziedot 5, 20 vai 100 eiro tiem mazajiem, kuriem kustību prieks ir liegts. Kopējā summa, ko Rimi Rīgas maratons cer savākt līdz pasākumam maijā, ir 35 000 eiro, kas, ņemot vērā pasākuma kuplo dalībnieku skaitu (teju 40 000), būtu tikai nepilns eiro no katra skrējēja. Organizatori – uzņēmums Rimi Latvia un Nords Event Communications – paši jau veikuši pirmo ziedojumu 1000 eiro apmērā katrs un aicina ikvienu skrējēju būt atsaucīgiem.

Kustība par kustību: "Kusties, kusties!"

"Savam mērķim – iekustināt Latviju – esam bijuši uzticīgi no pirmās maratona dienas. Skriešanai un kustībai jau esam paspējuši pievērst tūkstošus, bet nu pienācis laiks sniegt iespēju kustēties ne tikai tiem, kuri var, bet arī tiem, kuri vēlas, bet pagaidām vēl nevar. Savā 30. jubilejas sezonā gribam spert lielu soli uz priekšu un sadarbībā ar Bērnu Slimnīcas fondu savākt 35 000 eiro bērniem ar kustību traucējumiem. Pasaules maratonu praksē ziedojumu vākšana dažādiem mērķiem ir ierasta lieta, tādēļ ceram, ka arī mūsu skrējēju komūna atsauksies aicinājumam," Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords nāk klajā ar jaunu apņemšanos.

Lai mudinātu ziedot, labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" pasākumā, kas svētdien norisinājās kultūras vietas Hanzas Perons rīkotajos svētkos "Svētdienis", Rimi Rīgas maratons bērniem ar kustību traucējumiem ziedoja pirmos 1 000 eiro, kam pievienojās arī maratona galvenais partneris Rimi Latvia, veicot arī savu pirmo simbolisko ziedojumu 1 000 eiro apmērā bērniem ar kustību traucējumiem.

Rimi Latvia ir ilggadīgs akcijas "Eņģeļi pār Latviju" lieldraugs, ziedojot gan uzņēmuma vārdā, gan atbalstot akciju ar Rimi pircēju ziedojumiem. "Rimi Rīgas maratona pievienošanās ziedojumu vākšanai būs liels atbalsts akcijai "Eņģeļi pār Latviju", un izvirzītais mērķis – jēgpilns, ticot, ka skrējēji, kuri novērtē kustību prieku, būs gatavi finansiāli atbalstīt bērnus ar kustību traucējumiem. Esam priecīgi, ka arvien vairāk Rimi draugu kļūst par "eņģeļu draugiem", jo kopā mēs varam paveikt daudz vairāk un palīdzēt daudz vairāk bērniem Latvijā," stāsta "Rimi Bērniem" zīmola vadītāja Madara Kivkucāne.

Kustībai tiek aicināts pievienoties ikviens skrējējs! Turpmāk, reģistrējoties Rimi Rīgas maratonam, ikvienam ir iespēja ziedot 5, 20 vai 100 eiro bērniem, kuriem kustību prieks pagaidām liegts. Savāktie ziedojumi uzreiz pēc maratona 2020. gada maijā tiks svinīgi nodoti Bērnu Slimnīcas fondam, kuri tālāk tos novirzīs bērniem, lai viņi varētu pietuvoties savam sapnim, kas mums ir ikdiena, – spējai kustēties!

Bērnu Slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa atklāj: "Ierobežota valsts finansējuma dēļ daudziem bērniem nav pieejama nepieciešamā medicīniskā un rehabilitācijas palīdzība. Ziedojumi ir šo bērnu vienīgā cerība un iespēja gūt veselībai nepieciešamās lietas, tāpēc no sirds priecājamies par katru, kurš iesaistās un ir gatavs palīdzēt. Mums ir patiess prieks, ka arī Latvijas lielākais skriešanas pasākums, Rimi Rīgas maratons, ir pievienojies ziedotājiem un ziedojumu vākšanas kustībai!"

Iepazīsties ar Hugo – "Kustības par kustību" vēstnesi!

"Kustības par kustību" vēstnesis šogad būs Hugo, kurš ir arī labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" vēstnesis tēmai par kustību traucējumiem.

Hugo (4 gadi) ir dzīvespriecīgs zēns, kurš savā dzīves ceļā ir paguvis piedzīvot daudz nepatīkamu brīžu. Līdz 1,3 gadu vecumam Hugo auga un attīstījās kā jebkurš bērns, taču tad attīstība sāka regresēt. Ar ģenētisko analīžu palīdzību tika noteikta diagnoze, kas nepieļauj progresu bērna fiziskajā attīstībā. Neskatoties uz veselības problēmām, zēns neatmet cerības kādreiz pats spert savus pirmos patstāvīgos soļus pretī mammai, tētim un vecākajam brālim. Kā vairumam bērnu, viņam patīk suņi un kaķi, un viņš ļoti daudz lasa.

Šobrīd Hugo nēsā ortozes, kas, viņam augot lielākam, stiepj muskuļus, palīdz augt kauliem un ir piemērotas arī vertikalizācijai. Taču augot regulāri nepieciešamas jaunas ortozes. Kopā ar Hugo (7 740 eiro ortozēm) palīdzību gaida vēl 11 bērni ar kustību traucējumiem!

Kopējā nepieciešamā summa – 35 000 eiro, kuru varētu savākt, ja katrs skrējējs no teju 40 000 maratona dalībnieku atsauktos aicinājumam un ziedotu kaut nepilnu eiro.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule
SIA Nords Event Communications

     [+] [-]

, 2019-12-11 00:34, pirms 4 gadiem
Pretīgi, ka, slēpjoties aiz labdarības un esot tikai ziedojumu starpnieki, veido sev reklāmu! Un kā tad katrs varēs ziedot pa vienam eiro, ja minimālā likme būs 5 eiro (tā minēts rajstā).