Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā krosā arī divi Latvijas pārstāvji

Jānis Pārums

Eiropas čempionātā krosā arī divi Latvijas pārstāvji
Sandis Brālītis (pa kreisi) un Raivis Zaķis (pa labi)

Svētdien, 13. decembrī, Īrijas galvaspilsēta Dublinā norisināsies 16. Eiropas čempionāts krosā, kurā Latviju pārstāvēs Raivis Zaķis un Sandis Brālītis, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) mājaslapa internetā.

Kopumā uz starta vīriešu konkurencē izies 72 sportisti no 20 Eiropas valstīm (katru valsti var pārstāvēt ne vairāk kā seši atlēti – aut.). Par galvenajiem favorītiem tiek uzskatīti spāņi. Sacensības vīriešiem 9997 metru distancē sāksies plkst. 14:10 un būs sacensību programmas pēdējais notikums.

Gan vīrieši, gan sievietes sacentīsies pieaugušo, junioru un U-23 vecuma grupas konkurencē. Brālītis un Zaķis būs vienīgie Latvijas skrējēji šajā Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
lat-athletics.lv
dublin2009.ie

Kuru vietu ieņems labākais no Latvijas pārstāvjiem?

  • 6

  • 10

  • 19

  • 24


     [+] [-]

, 2009-12-10 12:10, pirms 14 gadiem
oho,malachi! Veiksmi dzekiem!!!

     [+] [-]

, 2009-12-10 18:04, pirms 14 gadiem
vietējie džeki tagadējās mājās uzskries kādu krosiņu
veiksmi un izturēt līdz galam!!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-11 11:27, pirms 14 gadiem
Astoņkārtējs kontinenta čempions no Ukrainas Sergejs Ļebeds pie favorītiem vairāk nav pieskaitāms?

     [+] [-]

, 2009-12-12 23:14, pirms 14 gadiem
māri$ rakstīja: vietējie džeki tagadējās mājās uzskries kādu krosiņu
veiksmi un izturēt līdz galam!!!!
Tā kā distance ir10K metri, līdz galam gan jau tiks. Bet ja noskries kādus desmit, tas džekiem būs liels panākums. Lai veicas...

     [+] [-]

, 2009-12-14 00:48, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Tā kā distance ir10K metri, līdz galam gan jau tiks. Bet ja noskries kādus desmit, tas džekiem būs liels panākums. Lai veicas...
mūsējiem 2. un 4. vieta no beigām, pat desmit neiznāca apsteigt

  -2 [+] [-]

, 2009-12-14 11:06, pirms 14 gadiem
bondar rakstīja: mūsējiem 2. un 4. vieta no beigām, pat desmit neiznāca apsteigt
Jā, pasekoju līdzi. Bet tas ir šo zēnu patiesais varējums. Ne uz ko vairāk viņi cerēt nevar. Nepieiciešamas citas dotības un jāieliek daudz nopietnāks darbs. Šobrīd Latvijā vienīgais izturībnieks, kurš varētu kaut ko parādīt šādā konkurencē varētu būt Valerijs Žolnerovičs. Stadionā viņam izredžu nav daudz bet krosos un ielās varētu būt atšķirīgi. Bet trenējas nesaprotami.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-15 15:41, pirms 14 gadiem
Es gan negribētu tam piekrist ka Valērijs ir vienigais kurš kautko varētu paveikt, Raimonds65 var saliidzinaat Sandi un Valēriju, kurš tad varētu būt spēcīgāks? Pirmkārt Sandis strādā pilnu slodzi gan naktis gan dienas un vēl trenējas brīvajā laikā, savukārt Valērijs trenejas pilnu slodzi un nestrādā, otrkārt kuram tad ir labāki rezultāti šosejas skrējienos? Sandim 10km 30:13 Valerijs vel šādu rezultātu nav sasniedzis ( es neskaitu to saucamo Latvijas rekordu ko Valērijs uzstādīja 9,7km trasē, tikpat labi mēs no Sanda rezultāta nometam apmeram 55sek un būs jauns Latvijas rekords), tāpat nekad vēl neesmu redzējis Valēriju skrienot ātrāk 5km šosejā vai 8km vai 1/2maratonu. Bet salīdzinot trenēšanos tad Valērijs izdara 2x lielāku treninju apjomu un trenejas pēc trenera plāna, bet Sandis uz pusi mazāk un pats sev treneris, tadredzams ka tomēr šeit parāk daudz kas ir tāds lai taa oficiāli paziņotu ka Valērijs ir Latvijas labākais. Starp citu šim krosam puiši gatavojās trenējoties pa asfaltu un tas arī ir iemesls kāpēc netika sasniegtas augstākas vietas. Var paskatīties cik salīdzinoši vāji distanci veicis ir Īrs Alisters Cregs, stadionā skrien 5km pa 13 + minūtēm bet krosā tikai 40 vieta, domājas arī Valērijs shoreiz krosā būtu bijis pēdējais vai iepriekšpēdējais. Tas ir mans viedoklis pavērtējot reālo situāciju.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-17 00:00, pirms 14 gadiem
ciekurjuris rakstīja: Es gan negribētu tam piekrist ka Valērijs ir vienigais kurš kautko varētu paveikt, Raimonds65 var saliidzinaat Sandi un Valēriju, kurš tad varētu būt spēcīgāks? Pirmkārt Sandis strādā pilnu slodzi gan naktis gan dienas un vēl trenējas brīvajā laikā, savukārt Valērijs trenejas pilnu slodzi un nestrādā, otrkārt kuram tad ir labāki rezultāti šosejas skrējienos? Sandim 10km 30:13 Valerijs vel šādu rezultātu nav sasniedzis ( es neskaitu to saucamo Latvijas rekordu ko Valērijs uzstādīja 9,7km trasē, tikpat labi mēs no Sanda rezultāta nometam apmeram 55sek un būs jauns Latvijas rekords), tāpat nekad vēl neesmu redzējis Valēriju skrienot ātrāk 5km šosejā vai 8km vai 1/2maratonu. Bet salīdzinot trenēšanos tad Valērijs izdara 2x lielāku treninju apjomu un trenejas pēc trenera plāna, bet Sandis uz pusi mazāk un pats sev treneris, tadredzams ka tomēr šeit parāk daudz kas ir tāds lai taa oficiāli paziņotu ka Valērijs ir Latvijas labākais. Starp citu šim krosam puiši gatavojās trenējoties pa asfaltu un tas arī ir iemesls kāpēc netika sasniegtas augstākas vietas. Var paskatīties cik salīdzinoši vāji distanci veicis ir Īrs Alisters Cregs, stadionā skrien 5km pa 13 + minūtēm bet krosā tikai 40 vieta, domājas arī Valērijs shoreiz krosā būtu bijis pēdējais vai iepriekšpēdējais. Tas ir mans viedoklis pavērtējot reālo situāciju.
Es gan nevēlos ne iedziļināties ne arī apspriest to kurš cik un kā trenējas. Jo sportā trenējas tā, lai sasniegtu labāko rezultātu. Nevar pateikt, piemēram, šī krosa organizatoriem, ziniet mēs trenējamies tā un tā, tāpēc īstenībā esam labākie vai tuvu tam. Tas sportā nav arguments.

Ja šiem džekiem patīk trenēties un skriet šādā līmenī un būt beidzamajiem, man nav petenziju. Lai veči maksā un skrien. Tikai atbalstāmi. Bet skaidrs, ka strādāt pilnu darba dienu un skriet kaut Eiropas līmenī nevar.

Par Žolneroviču runājot. Esmu pārliecināts, ka darbojoties mērķtiecīgāk uz ko konkrētu, viņš varētu šāda tipa krosos skriet divdesmitniekā. Tomēr līdz šim nav nācies izprast kam viņš katru gadu gatavojas. Bet redzēju viņa skrējienu februārī Kuldīga ( man šķiet 3000 metrus ) saņēmu arī informāciju par ieguldīto darbu iepriekš Portugālē. Biju patiešām pārsteigts, ka viņš neizmantoja savu iespēju piedalīties iepriekšējā Eiropas čempionātā telpās, jo normatīvs viņam nesagādāja problēmas. Vajadzēja vienu skrējienu ar līdzvērtīgu sastāvu un lieta darīta. Tas pats arī vasarā: kaut kādas traumas un tamlīdzīgi. Tas rada šaubas par ieguldītā darba mērķtiecību. Bet lai tik trenējas, varbūt kas izdosies.

  -2 [+] [-]

, 2009-12-17 00:10, pirms 14 gadiem
Vēl par Valēriju. Tas pats notika 2008 gadā - viens starts Spānijā un viņš aizbrauca uz Pekinu. Bet, diemžēl, tikai aizbrauca, jo rezultāts - absolūta nulle. Manuprāt tas ir nenopietni. Es vēlētos redzēt daudz profesionālāku pieeju. bet, kā minēju, lai tik trenējas, varbūt kādreiz izdosies!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-18 20:36, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Vēl par Valēriju. Tas pats notika 2008 gadā - viens starts Spānijā un viņš aizbrauca uz Pekinu. Bet, diemžēl, tikai aizbrauca, jo rezultāts - absolūta nulle. Manuprāt tas ir nenopietni. Es vēlētos redzēt daudz profesionālāku pieeju. bet, kā minēju, lai tik trenējas, varbūt kādreiz izdosies!
Nu tomēr Raimi nepārspīlē ar savu kompetenci. Kad Tu krievu laikos skrēji kavēkli pa sekundēm piecdesmit lēnāk par Valēriju domāji, ka esi super. Bet armijas laiku jau kaut kā izvilki.....
Nu nevajag kritizēt puišus kuri ir fanāti un par skriešanu NEKO nesaņem....!!!!
Tagad Tu Tēlo baigo menedžeri......piesūcies, kā dēle Jurkēvičam. labs puisis.......ceru, ka ar saviem padomiem nesačakarēsi........kā pārējos savus upurus!!

  -3 [+] [-]

, 2009-12-20 09:02, pirms 14 gadiem
jurka65 rakstīja: Nu tomēr Raimi nepārspīlē ar savu kompetenci. Kad Tu krievu laikos skrēji kavēkli pa sekundēm piecdesmit lēnāk par Valēriju domāji, ka esi super. Bet armijas laiku jau kaut kā izvilki.....
Nu nevajag kritizēt puišus kuri ir fanāti un par skriešanu NEKO nesaņem....!!!!
Tagad Tu Tēlo baigo menedžeri......piesūcies, kā dēle Jurkēvičam. labs puisis.......ceru, ka ar saviem padomiem nesačakarēsi........kā pārējos savus upurus!!
Savā laikā es protams skrēju kavēkli un ne tik ātri kā gribējās. Bet par baigo veci gan neuzskatu sevi. Jurkeviča tēvs un Andrejs mani palūdza viņiem palīdzēt. Cenšos ko nu varu. Treniņu procesā nekādi neiejaucos. Rudenī man palūdza arī vairāki Lietuvas vadošie atlēti palīdzēt, ko arī daru šobrīd. Neatceros nevienu, ko būtu sačakarējis iepriekš

Bet tiem džekiem, kam patīk skriet vēlu, lai gribēšana neapsīkst. Tomēr, lai sasniegtu starptautisku līmeni, nepieiciešams izdarīt noteikts darbs un ar strādāšanu algotu darbu to nevarēs veikt. Es tikai izsaku savu viedokli. To var nepieņemt. Man vienalga.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-20 09:17, pirms 14 gadiem
Starp citu, ja Jurka65 tik ļoti skaita naudu citu makos, tad varu pateikt, ka mana bilance kopš 1993 gada, kad pirmo reizi investēju Latvijas vieglatlētikā ir ar ļoti lielu mīnusa zīmi. Arī šobrīd, strādājot ar Andreja grupu, uz plusiem pat nevelk. Un, ja reiz investēju savus līdzekļus, esmu tiesīgs izteikt arī savu viedokli. Ja Jurkam 65 šķiet, ka noorganizēt treniņu procesu un starptautiskas sacīkstes ir pavisam viegli un nepieiciešams zīmēties vai pielipt kādam, tad viņš maldās. Bet treniņu procesā man ir jābūt klāt pietiekoši bieži, lai saprastu vai atlēti ir gatavi skriet sacīkstēs ( Tā ir mana pārliecība ). Neesmu ar mieru runāt ar sacīkšu menedžeriem un tērēt viņu līdzekļus ( arī savējos ), ja atlēti nav gatavi cīnīties par uzvaru. Nevēlos piemānīt viņus.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 17:07, pirms 14 gadiem
......par tavas naudas skaitīšanu Raimi gan neko neminēju. Tas mani neinteresē. Bet tracina tie tavi citus sportistus apliekošie komentāri....
Un, ka savos neveiksmīgajos eksperimentos sačakarēji Draisku taču tu nevari noliegt......un kur tagad tavs bijušais atbalstāmais favorīts Dūka, kam tu redzēji lielo nākotni????

  -3 [+] [-]

, 2009-12-21 09:08, pirms 14 gadiem
jurka65 rakstīja: ......par tavas naudas skaitīšanu Raimi gan neko neminēju. Tas mani neinteresē. Bet tracina tie tavi citus sportistus apliekošie komentāri....
Un, ka savos neveiksmīgajos eksperimentos sačakarēji Draisku taču tu nevari noliegt......un kur tagad tavs bijušais atbalstāmais favorīts Dūka, kam tu redzēji lielo nākotni????
Man patīk Tavs piegājiens. Man vajag nedaudz laika, lai Tevi sagatavotu līdz pārsprāgsi aiz skaudības kā cepts kastanis. Uzsilšanai atver plaxo.com un sameklē manu profilu ( raimonds kairis ). Lai veicas...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-28 16:55, pirms 14 gadiem
sveiks Raimi
apskatījos Tavu slaveno profilu tajā plaxo......un galīgi nesapratu tavu lielību......nu tu esi strādādājis n-tajās preču izplatīšanas kompānijās par izplatītāju, un pat par direktoriņu..... Bet kāpēc kādam būtu jāpārsprāgst to izlasot es galīgi nesapratu. Bet no bobsleja un vieglalētikas federācijām par tavu darbošanos 90tajos gados un pēdējā desmitgadē
atradu(plašsaziņas informācijas līdzkļos) tikai ļoti negatīvas atsauksmes. Tas gan neattiecas uz pēdējiem gadiem, kad tu palīdzi Jurkevičam ar sacensību praksi....