Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dakšam varēja būt arī fināls

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Dakšam varēja būt arī fināls
Mārtiņš Dakša
Foto: Kārlis Evertovskis, eSports.lv

Latvijas vieglatlētam Mārtiņam Dakšam trīssoļlēkšanas kvalifikācijas sacensībās pasaules čempionātā vieglatlētikā junioriem nācās palikt bez rezultāta, jo neviens mēģinājums netika ieskaitīts. Tomēr fināls varēja arī būt.

Jau ziņojām par Dakšas neveiksmīgo startu šodienas kvalifikācijas sacensībās, kad viņam netika ieskaitīts neviens no trim lecieniem. Kad Mārtiņš veica pēdējo lecienu, tad tiesnesis nešaubīgi pacēla sarkano karodziņu, tādēļ Mārtiņa rezultātu nemērija un bedri sāka nolīdzināt.

Tiklīdz tiesnesis pacēla sarkano karodziņu, sportista treneris Uldis Kurzemnieks uzreiz protestēja, jo uzskatīja, ka atspēriena dēlītis nav pārkāpts. Tiesnesis sarkano karodziņu nomainīja pret balto, bet bija jau par vēlu, jo bedrē nospiedumi bija teju izlīdzināti. Pāris minūtes tiesneši nespēja izlemt, tādēļ tika pieņemts vienkāršākais lēmums - leciens netiek ieskaitīts, līdz ar to Dakša paliek bez rezultāta.

Treneris gāja iesniegt protestu, bet tas neko daudz nelīdzēja. Latvijas izlases treneri pastāstīja, ka tiesneši noskatījušies video no vairākiem leņķiem, bet pašu dēlīti filmēja nedaudz no cita leņķa (neatradās tieši pretī dēlītim), tādēļ nebija iespējams pateikt, vai ir, vai nav pārkāpts.

Tiesneši pēc video materiāliem esot pieņēmuši, ka Dakšas rezultāts varēja būt 15.48 metri. Līdz ar to netika uzskatīts par vajadzīgu ieskaitīt šo rezultātu, jo finālā tāpat netiktu. Tā teikt, protests bijis, nebijis.

Pats sportists atklāja, ka tiesneši esot pētījuši atspēriena dēlīti un meklējuši, kur ir nospiedums, ka ir pārkāpts. Mārtiņš īpaši atzīmēja, ka tiesneši meklēja nospiedumu dēlīša kreisās puses daļā, lai gan pats sportists atspērās ar labo kāju. Fināls varēja arī būt, ja vien tiesnesis nebūtu uzreiz pacēlis sarkano karodziņu.

Sportista personīgais rekords ir 15.65 metri, bet, lai iekļūtu finālsacensībās, bija jālec vismaz 15.58 metru tālumā.

Saistītais raksts: Dakšam fināls iet secen

Kārlis Evertovskis no Bidgoščas (Polija)

  +2 [+] [-]

, 2008-07-10 20:05, pirms 16 gadiem
zheel ka taa bez nu veseli 3 lecieni un nevar trapiit delitii bediiigi jamomaina tad marka...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-11 13:36, pirms 16 gadiem
pļūtīzers rakstīja: dakša nu gan baigais nazis!

beidz pļūtīt pļūtīzer, tiec pats tik taalu, cik Mārtiņš...