Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Austrālija Pekinā bez Rovlinsones

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Austrālija Pekinā bez Rovlinsones
Jana Rovlinsone.
Foto: AP

2007. gada pasaules čempione 400 metru barjerotajā distancē austrāliete Jana Rovlinsone īkšķa savainojuma dēļ nespēs pārstāvēt savu valsti 2008. gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs.

Rovlinsone, kura par 400 metru barjersprinta čempioni kļuva 2003. un 2007. gadā, aizvadītajā nedēļā pirmo reizi pēc deviņu mēnešu pārtraukuma piedalījās oficiālās sacensībās (Polijā), pēc kurām tika pieņemts lēmums nepiedalīties Pekinas Olimpiādē.

Sportistes menedžeris Džeimss Vords trešdien pavēstīja, ka pērn savainotais īkšķis radījis komplikācijas Ahilleja cīpslai un liela muskulim, kā rezultātā austrāliete vairs nevar skriet tādā līmenī kā iepriekš. ''Viņas uzrādītais laiks Polijā bija sliktākais aizvadīto astoņu gadu laikā. Kopš savainojuma gūšanas viņa ir trenējusies ļoti, ļoti minimāli. Sāpju dēļ otrdienas treniņā viņa nevarēja noskriet pa taisnu līniju,'' sacīja Vords.

''Pēdējo 26 nedēļu laikā neesmu spējusi trenēties trīs dienas pēc kārtas un neesmu iedomīga, lai uzskatītu, ka ar tādu treniņgrafiku spēšu pilnvērtīgi aizstāvēt savas valsts godu Pekinā. Esmu ļoti vīlusies, jo piedalīšanās Olimpiādē ir kaut kas vienreizējs. Es pārāk mīlu šo sportu, lai no tā aizietu, tāpēc tagad gatavošos nākamajam pasaules čempionātam, kas norisināsies Berlīnē,'' tā pati sportiste.

25 gadus vecā sportiste 2004. gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs tika pieskaitīta favorītu pulkam, tomēr treniņā savainotais ceļgals ieviesa savas korekcijas un austrāliete finālā spēja uzrādīt vien piekto labāko rezultātu.

''Viņa ļoti pārdzīvo notikušo,'' turpina Vords. ''Divās Olimpiādēs pēc kārtas viņai traucē gūtie savainojumi. Atēnās viņa ignorēja savainojuma izraisītās sāpes un cīnījās līdz beigām, bet tagad viss ir daudz nopietnāk.''

Izmantotie resursi:
AFP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja