Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioniem daudzcīņās kļūst valmierieši Krauja un Deruma

Ints Megnis
Ints Megnis

Par Latvijas čempioniem daudzcīņās kļūst valmierieši Krauja un Deruma
Kristīne Deruma
Publicitātes foto

Par Latvijas čempioniem vieglatlētikas daudzcīņā šajā nedēļas nogalē Ogrē kļuva valmierieši Pēteris Krauja un Kristīne Deruma.

Latvijas čempions desmitcīņā tika noskaidrots jau 96. reizi - kopš 1920. gada uzvarētāju noteikšana izpalikusi vien 1940.,1944.un 1949. gadā).Savukārt septiņcīņā Latvijas čempiones noskaidro kopš 1981. gada.

Deruma tika pie 5241 punkta, sasniedzot jaunu personīgo rekordu. Viņa septiņcīņā triumfēja pirmoreiz, tomēr ziemā jau tika pie Latvijas čempiones titula pieccīņā telpās. Kristīnes rezultāts ir 12. visu laiku labākais sasniegums Latvijas septiņcīņniecēm.

Par vicečempioni kļuva trīskārtējā čempione Ilona Dramačonoka, ar 5082 punktiem arī sasniedzot personīgo rekordu. Savukārt 4943 punktus savāca čempione juniorēm Katrīna Grigoroviča.

Vīriešiem par čempionu ar 6540 punktiem kļuva Pēteris Krauja, savu personīgo rekordu labojot par gandrīz 700 punktiem. Jaunais junioru čempions Niks Samauskis bija tuvu savam personīgajam rekordam un Ogrē uzvarēja ar 6779 punktiem.

Jauniešiem (U18) par Latvijas čempionu ar 6636 punktiem kļuva Karims Ali, bet sacensībās nestartēja Latvijas rekordists un pasaules vicečempions Oļegs Kozjakovs. Savukārt jaunietēm Latvijas labākās daudzcīņnieces gods Kristīnai Blaževičai - 5315 punkti.

Vērtējot visu astoņu jauno čempionu punktu summas pēc IAAF punktu tabulām, tieši Blaževičas rezultāts ir visaugstvērtīgākais, kam seko Derumas un Samauska vērtējumi.

Visjaunākajā (U16) daudzcīņnieku grupā par čempioniem kļuva Kristiāns Lauva (4965 punkti) un Simona Prikule (4256 punkti).

Sacensības Ogrē beidza 60 dalībnieki - no tiem puse bija U16 vecuma grupā. Tikai pa trim dalībniekiem finišēja junioru un pieaugušo dāmu sacensībās.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/296...