Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ungārs Parss pārspēj pasaules čempionu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ungārs Parss pārspēj pasaules čempionu
Parss pēc ilgāka pārtraukuma atkal izcīnījis pirmo vietu.
AFP foto

Vakar Ungārijas pilsētā Šombatelī notikušajās Pala Nemeta piemiņas sacensībās vesera mešanā uzvarēja mājinieks Kristians Parss, pārspējot pasaules čempionu Kozmušu no Slovēnijas. Sievietēm uzvarēja Tatjana Lisenko no Krievijas.

Ar 79,65 metru tālu metienu Parsam pietika, lai pārspētu pēdējā laikā dominējošo Primošu Kozmušu no Slovēnijas un izcīnītu uzvaru piemiņas sacensībās par godu ungāru trenerim Nemetam, kas šā gada janvārī mira 71 gada vecumā. Tā Parsam ir pirmā uzvara pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kur viņš palika bez medaļas, kaut arī līdz tam bija uzvarējis 18 sacensībās pēc kārtas. Kozmušam, kurš pārspēja Parsu arī pagājušo svētdien Slovākijā notikušajās sacensībās, šoreiz neizdevās pārsniegt 80 metru robežu un ar 79,42 metru tālu metienu vajadzēja samierināties ar otro vietu. Trešo vietu izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Aleksejs Zagornijs no Krievijas (79,02m).

Sieviešus sacensībās ar 72,79 metru tālu metienu uzvarēja 2006.gada Eiropas čempione Lisenko, apsteidzot Katrīnu Klāsu no Vācijas un pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Martinu Hrašnovu no Slovākijas.

izmantotie resursi: iaaf.org