Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūsu soļotājiem labi panākumi Lietuvā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu soļotājiem labi panākumi Lietuvā
Rita Žuravļova (no kreisās), treneris Georgs Gutpelcs, Agnese Pastare un Kristīne Platace, ar Lietuvā izcīnītajām sporta trofejām
Foto no Kristīnes Plataces albuma

Pagājušās nedēļas nogalē vairāki Latvijas soļotāji piedalījās sacensībās, kas notika Lietuvā - "Druskininki 2009". Sacensībās startēja soļotāji no piecām valstīm - Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas, Polijas un Lietuvas. Mūsējie tukšā nepalika – izcīnītas divas pirmās, divas otrās un trīs trešās vietas.

10 km distancē sievietēm tika izcīnītas Lietuvas čempionāta medaļas. Agnese Pastare šoreiz gan pietaupīja spēkus nākamajā nedēļā Tukumā paredzētajam soļojumam, kur notiks četru valstu (Latvijas, Lietuvas, Zviedrijas un Norvēģijas) tradicionālās soļošanas sacensības. Ar rezultātu 48:02 min. Agnese finišēja 2.vietā, piekāpjoties vien mājiniecei Kristinai Saltanovičai, kura nesenajā pasaules čempionātā ieguva 8.vietu.

Juniorēm 5 km distancē 1.vietu izcīnīja Kristīne Platace ar rezultātu 27:55 min. un par šo uzvaru mājās pārveda lielu kausu. Mūsu mūžam jaunā un nenogurstošā Rita Žuravļova 3 km nosoļoja personiskā rekorda laikā (17:12 min.) un ieguva 3.vietu veterānu konkurencē.

Vīru – veterānu konkurencē Zigurds Irbe 5 km veica tieši 28 minūtēs, izcīnot 1.vietu. 2.vieta Gunāram Rubenim (28,58 min.), bet Juris Gjačs finišēja ar rezultātu 25:18 min., kas bija trešais labākais starp visiem veterāniem. Jauniešu grupā 3.vietā ierindojās Edgars Gjačs (22:52 min.).

Jau šīs nedēļas nogalē krietni lielāks soļotāju pulciņš dosies uz Tukumu, kur vispirms notiks Modra Liepiņa kausu izcīņa soļotājiem jaunākajās grupās un veterāniem, bet juniori un pieaugušie sacentīsies četru valstu soļotāju starpā par uzvaru komandu vērtējumā. Šo sacensību pirmsākumi meklējami jau pagājušā gadsimta 30. gados, kad sacentās tikai Latvijas un Zviedrijas labākie papēža-pirkstgala meistari.

Okupācijas gados sacensības netika rīkotas. Vienīgais izņēmums bija 1966.gads, kad mūsu soļotāji Georgs Gutpelcs, Jānis Zviedris un Jans Pildmā Stokholmā pārliecinoši uzvarēja spēcīgos zviedrus. Pēdējos gados Latvijas komandai veicies labi, bet prognozes rāda, ka šogad uzvarēt varētu mūsu tuvākie kaimiņi. Tomēr gribās ticēt, ka mūsu soļotāji netaisās pacelt balto karogu.

Georgs Gutpelcs, soļošanas treneris

     [+] [-]

, 2009-09-10 08:34, pirms 15 gadiem
Vajadzētu jau to soļošanu izbeigt! Ne skata ne veselība!!!

     [+] [-]

, 2009-09-10 15:30, pirms 15 gadiem
aizermans19 rakstīja: Vajadzētu jau to soļošanu izbeigt! Ne skata ne veselība!!!
Kā ta TU zini? Laikam esi kāds speciālists

     [+] [-]

, 2009-09-11 01:29, pirms 15 gadiem
aizermans19 rakstīja: Vajadzētu jau to soļošanu izbeigt! Ne skata ne veselība!!!
Nu un priekš kam tu to rakstīji? Nepatīk - neskaties! Atradies eksperts!