Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Parss kļūst par sezonas līderi

Parss kļūst par sezonas līderi
Kristians Parss.
Foto: AFP

Lahti (Somija) aizvadītas starptautiskas sacensības vieglatlētikā "4Athletics GP", kas ir daļa no četru sacensību sērijas. Sezonas labāko rezultātu pasaulē vesera mešanā - 81,96 m - tajās sasniedzis ungārs Kristians Parss.

Līdz šim sezonas tālākais metiens bija padevies slovēnim Primožam Kozmušam, kas veseri bija metis tieši par pusmetru tuvāk, nekā šovakar tas padevās Parsam. Pāri 80 metru atzīmei lidoja vēl divi ungāra metieni. 25 gadus vecā Parsa rezultāti šosezon ir vieni no stabilākajiem - piecās sacensībās ungārs veseri aizmetis vismaz 80 metrus. Tas uzreiz padara Parsu par vienu no potenciālajiem Pekinas olimpisko spēļu favorītiem.

"Viss būs atkarīgs no metiena tehniskā izpildījuma. Ja viss būs kārtībā, Pekinā es varēšu aizmest 81 vai 82 metrus, un medaļai ar to būtu jāpietiek," savas izredzes vērtējis pats Parss.

Vēl tāllēkšanas sacensībās sievietēm uzvarēja zviedriete Karolīna Klufta, kura, kā zināms, Pekinas olimpiskajās spēlēs nestartēs savā ierastajā disciplīnā - septiņcīņā. Klufta pēdējā mēģinājumā aizlēca 6,53 metrus - par trim centimetriem tālāk nekā korejiete Junga Sun Oka.

Interesanti, ka "4Athletics GP" Lahti posma ietvaros tika aizvadītas improvizētas sacensības tāllēkšanā no vietas, kurās piedalījās arī bijušais tramplīnlēcējs Janne Ahonens. Viņš arī sasniedza divus tālākos lēcienus - katrs 3,10 metrus tāls.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

     [+] [-]

, 2008-07-09 22:47, pirms 16 gadiem
Ļoti augstvērtīgs rezultāts! Ja ungārs Kristians noturēs šādu sportisko formu,tad Pekinā ar 80-83m robežās tālu metienu viņs droši savai valstij varētu izcīnīt zelta medaļu! LAI VEICAS!

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 23:22, pirms 16 gadiem
Tiešām pārsteidzoši, ka tāllēkšanas sacensību uzvarētājs bija arī tas, kas aizlēca vistālāk