Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ašja Hansena beidz karjeru

Ašja Hansena beidz karjeru
Ašja Hansena.
Foto: AFP

Pasaules rekordiste trīssoļlēkšanā telpās Ašja Hansena (Liebritānija) paziņojusi par karjeras beigšanu. Sportistei šādu lēmumu nācies pieņemt līdz galam neizārstēto savainojumu dēļ.

35 gadus vecā trīssoļlēcēja ar skumjām atklāja medijiem, ka nāksies atteikties no pēdējās iespējas piedalīties nākamnedēļ paredzētajā Lielbritānijas čempionātā, kas vienlaikus ir arī olimpiskās atlases sacensības: "Es vienkārši neesmu spējīga startēt tādā līmenī, kādā vēlētos. Laiks beigt. Atskatoties uz savu karjeru, par sasniegto man būtu grēks sūdzēties."

ASV dzimusī Hansena, kuras tēvs ir no Ganas, kopš 1994. gada pārstāvējusi Lielbritāniju daudzās lielās vieglatlētikas sacensībās. Lielākos panākumus Hansena guvusi sacensībās telpās - 1998. gadā viņa kļuva par Eiropas čempioni, sasniedzot līdz šim brīdim nepārspētu pasaules rekordu (15,16 cm), bet gadu vēlāk Maebaši (Japāna) uzvarēja arī pasaules čempionātā. Jau reiz gandrīz atvadījusies no sporta, britu sportiste 2002. gadā tomēr atgriezās sacensību apritē, taču kādreizējos augstumus vairs nesasniedza.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

     [+] [-]

, 2008-07-10 05:38, pirms 16 gadiem
Lieliska atlēte ar neapšaubāmi lielisku karjeru, diez vai bija jēga mocīties ar savainojumiem un mēģināt vēl startēt, tāpēc, laikam jau, šis ir pareizākais lēmums. Startēt līdz 35 gadu vecumam, manā skatījumā, arī ir diezgan cienījams sasniegums, jo daudzi vai nu vienkārši nevar, vai arī atmet ar roku uzreiz kā redz, ka vairs nav tie paši rezultāti. Varbūt sportistes laiks Hansenai ir beidzies, bet, pašlaik ir viņas laiks, kad var beidzot atpūsties un veltīt laiku sev un saviem tuvajiem, tāpēc, atliek vien ir novēlēt veiksmi turpmākajās dzīves gaitās.