Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Majevskis revanšējas Kantvelam Slovākijā, Dragila atvadās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Majevskis revanšējas Kantvelam Slovākijā, Dragila atvadās
Šoreiz lodes grūšanā pārāks bija Majevskis.
AP foto

Olimpiskais čempions lodes grūšanā Tomašs Majevskis no Polijas uzvarējis „7th Athletics Bridge” sacensībās Slovākijas pilsētā Dubnicā, revanšējoties savam sīvākajam konkurentam Kristianam Kantvelam no ASV par zaudējumu pasaules čempionātā Berlīnē. Tikmēr sieviešu kārtslēkšanā ar emocionālu atvadīšanos uzvarēja slavenā amerikāniete Steisija Dragila.

28 gadus vecais polis piektajā mēģinājumā lodi aizgrūda 21,43m tālu, ar ko pietika, lai uzvarētu. Kantvels, kas ir uzvarējis pēdējās divās reizēs abu savstarpējā cīņā, ieskaitot pasaules čempionātu un Zagrebas „Grand Prix”, nespēja rast atbildi, lai arī šoreiz pārspētu poli. Kantvels atpalika par 25 cm, lodi labākajā mēģinājumā aizgrūžot 21,18m. Tomēr amerikānis joprojām saglabā pozitīvu bilanci savstarpējās cīņās 19-10.

Ar 72,40m tālu metienu un uzvaru vesera mešanā vietējo publiku iepriecināja mājiniece, pasaule čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Martina Hrasnova. Savukārt vīriešiem vesera mešanā principiālā cīņā slovēnis Kozmušs, kas izcīnīja zeltu pasaules čempionātā, pārspēja ungāru Parsu. Šoreiz neizdevās sasniegt 80 metru robežu. Uzvarētāja rezultāts 78,01m, bet otrās veitas ieguvējam Parsam 76,92m.

110 metru barjerskrējienā uzvarēja pasaules čempionāta finālists Svoboda no Čehijas, distanci veicot 13,39 sekundēs un par četrām sekundes simtdaļām pārspējot amerikāņu leģendu Allenu Džonsonu. Sievietēm barjerotajā sprintā, uzstādot stadiona rekordu 12,57s, uzvarēja Olimpiskā čempione Douna Harpere no ASV, kas pasaules čempionātā ieguva tikai 7.vietu. Otro vietu izcīnīja kanādiete Priscilla Lopesa-Šlīpa, kura, savukārt, pasaules čempionātā Berlīnē izcīnīja sudraba medaļu.

Ar emocionālu atvadīšanos sieviešu kārtslēkšanā uzvarēja kādreizējā pasaules rekordiste Steisija Dragila (ASV), pārvarot 4,47m augstumu. „Mana karjera tiešām ir beigusies. Es domāju, ka es saprotu kaut ko no kārtslēkšanas un varu dot ieguldījumu kā trenere,” sacīja kādreizējā Olimpiskā un pasaules čempione Dragila, kura augustā pasaules čempionātā pārleca tikai 4,25m augstumu un palika tālajā 23.vietā.

izmantotie resursi: european-athletics.org

     [+] [-]

, 2009-09-08 23:01, pirms 15 gadiem
Atā Dragila! Majevskis vēl sevi parādīs ne reizi vien! Alens Džonsons vēl skrien!!!