Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Gudžus ar pēdējo piegājienu atnes Lietuvai zeltu diska mešanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gudžus ar pēdējo piegājienu atnes Lietuvai zeltu diska mešanā
Andrus Gudžus
Foto: Reuters/Scanpix

Lietuva ir viena no deviņām valstīm, kurām izdevies izcīnīt zelta medaļu Berlīnē notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Par to parūpējās diska metējs Andrus Gudžus, kurš pēdējā piegājienā sasniedza 68,46 metrus, pasaules zeltam pievienojot arī Eiropas čempiona titulu.

Tāllēkšanā vīriešiem par čempionu kļuva 20 gadus vecais grieķis Miltiadis Tentoglu, kurš pērn kļuva par Eiropas zelta medaļnieku arī U20 vecuma grupā. Labāko rezultātu (8,25 metri) izdevās sasniegt piektajā lēcienā, bet pirms tam līderis bija mājinieks Fabians Heinle, kurš tādējādi ieguva sudrabu. Viņš divas reizes lēca 8,13 metrus tālu, taču triumfam ar to nepietika.

Lodes grūšanā sievietēm par Eiropas zelta medaļnieci kļuva Paulina Guba no Polijas, kura tālākajā mēģinājumā sasniedza 19,33 metrus un par 14 centimetriem apsteidza vācieti Kristīnu Švanicu. Guba 12 reizes kļuvusi par Polijas čempioni (sešas reizes ārā un sešas reizes telpās), taču viņai nebija pa spēkam kvalificēties 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Diska mešanā vīriešiem uzvaru izcīnīja lietuvietis Andrus Gudžus. Divi mēģinājumi bija tālāki par 67 metriem, bet zeltu atnesa sestais piegājiens un 68,46 metri. Tādējādi izdevās par 23 centimetriem apsteigt zviedru Dānielu Stolu, kurš līdera godā iekārtojās pēc ceturtās metienu sērijas. Igaunis Gerds Kanters bija piektais. Interesanti, ka Gudžus un Stols cīnījās arī pērn notikušajā pasaules čempionātā, un arī toreiz pārāks bija lietuvietis – 69,21 pret 69,19 metriem, un zelts Lietuvai. Tāpat kā šovakar.

10 tūkstoš metros sievietēm uzvarēja Lona Šemtaja Salpetere no Izraēlas, kura distanci veica 31 minūtē un 43,29 sekundēs. Viņas tuvākā sekotāja bija Susana Krumins, kura atradās nepilnas desmit sekundes aiz muguras. Savukārt desmitcīņā vīriešiem triumfēja Arturs Abele no Vācijas, summā savācot 8431 punktu. Viņš uzvarēja šķēpa mešanā un 110 metru barjerskrējienā, labāko trijniekā tiekot arī lodes grūšanā un 400 metros.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-08 23:36, pirms 6 gadiem
kas tāllēkšanā notika? pēc pirmajiem trim lēcieniem 8. vieta neturpināja lēkt, bet 9. un 10. gan

     [+] [-]

, 2018-08-09 01:43, pirms 6 gadiem
Disks īsta grieķu drāma!!!
Leišu diena!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja