Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Svētdien pasaules čempionāts pusmaratonā

Jānis Pārums

Svētdien pasaules čempionāts pusmaratonā
Semijs Kitvara

11. oktobrī Lielbritānijas pilsētā Birmingemā norisināsies pasaules čempionāts pusmaratonā. Vīriešu un sieviešu sacensībās kopā piedalīsies 166 skrējēji no 44 pasaules valstīm, informē sacensību organizatori.

Vīriešu sacensībās startēs 102 sportisti no 37 pasaules valstīm un par galvenajiem favorītiem uzskatāmi kenijieši Semijs Kitvara un Vilsons Kiprotičs – abi šogad skrējuši ātrāk par 59 minūtēm, attiecīgi, 58:58 un 58:59. Pie pretendentiem uz uzvaru var pieskaitīt arī viņu tautiešus Bernardu Kipjego un Vilsonu Čebetu, etiopieti Tilahunu Regasu, kā arī pazīstamo eritrejieti Zersenaju Tadesi, kurš pasaules čempionātā Berlīnē izcīnīja sudrabu 10 000 metru skrējienā. Pusmaratonā viņa personiskais rekords ir 58 minūtes un 59 sekundes.

Dāmām startēs 64 sportistes un 28 pasaules valstīm. Arī šeit galvenās favorītes būs kenijietes. Visas piecas sacensībām pieteiktās Kenijas pārstāves pusmaratona distanci veikušas ātrāk par stundu un desmit minūtēm. Visātrāk – tieši stundā un septiņās minūtēs (1:07:00) – spējusi noskriet Marija Keitani. Arī etiopiete Abebu Gelana varētu paspēkoties par uzvaru. Maz ticams, ka par augstām vietām spēs pacīnīties eiropieši. Vīru konkurencē gan to varētu mēģināt darīt francūži, briti un itāļi, dāmām – krievietes.

Provizoriskais dalībnieku saraksts pieejams šeit

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:18, pirms 15 gadiem
ir viens dalībnieks ar personīgo 1:17,21 - tas ir tikai nedaudz labāks par manu "personal best"

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:43, pirms 15 gadiem
Patiesībā vienmēr esmu drusku brīnījies, ka uz pusmaratona PČ no Latvijas ir sūtīta tikai Prokopčuka (vismaz es nevienu vairāk neatceros). Protams, citi tur necīnītos par tik augstām vietām, bet gan jau arī pēdējie nepaliktu, kāds no vīriem spēcīgajā konkurencē varbūt pat uz Latvijas rekordu varētu atvēzēties...