Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kanters uzvar sacensībās Zviedrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kanters uzvar sacensībās Zviedrijā
Gerds Kanters pēc triumfa "Zelta līgas" pirmajā posmā Berlīnē jūnija vidū. Diemžēl pēc diviem mēnešiem turpat pasaules čempionātā vairs tik labi nesekmējās.
AFP foto

Igauņu diska metējs, Olimpiskais un pasaules čempions, Gerds Kanters uzvarējis diska mešanas sacensībās „World Record Challenge”, kas norisinājās šo svētdien Zviedrijas pilsētā Helsingborgā. Viņam pietrūka tikai 1 cm, lai sasniegtu 70 metru robežu.

Pēc ne visai veiksmīgā pasaules čempionāta un pēc tam vēl neveiksmīgāka starta pašmāju sacensībās Tallinā, paliekot ārpus labākā trijnieka, Kanters veiksmīgi ir startējis diska mešanas sacensībās Zviedrijā, kurās izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Kaut arī konkurence šoreiz nebija tik spēcīga, jo nestartēja ne jaunais pasaules čempions Hartings (Vācija), ne lietuvietis Alekna, ne arī polis Malahovskis, kas pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu, tomēr svarīgāks par vietu ir Kantera rezultāts. Pēdējā mēģinājumā igaunis disku aizmeta 69,99m. Ar tādu rezultātu būtu pieticis zelta medaļai pirms trim nedēļām notikušajā pasaules čempionātā. Iespaidīga ir arī Kantera metienu sērija. Četras reizes viņš aizmeta pāri 69 metriem, bet sliktākais rezultāts no sešiem mēģinājumiem bija 67,12m, kas, starp citu, ir tālāk nekā Kantera labākais mēģinājums pasaules čempionāta finālā. Otrais bija amerikānis Volcs (63,54m), bet trešais austrālis Harradains (62,10m).

Kanters uzvarēja arī turpat notikušajās diska mešanas sacensībās sestdien, bet ar nedaudz pieticīgāku rezultātu – 68,97 metri.

Kanteram, kas uzvarēja 2007.gada pasaules čempionātā Osakā un 2008.gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā un kam pieder arī šīsezonas labākais rezultāts pasaulē (71,64m), šā gada pasaules čempionāts nebija veiksmīgs, jo slavenajam igauņu diska metējam nācās samierināties ar trešo vietu.

izmantotie resursi: team75plus.com

     [+] [-]

, 2009-09-07 14:29, pirms 15 gadiem
Laikam tas pats sindroms kas mūsu šķēpmetējiem.

     [+] [-]

, 2009-09-07 14:30, pirms 15 gadiem
Helsingborgā vispār disks baigi lido. 73,38 viņš, ja nekļūdos, arī turpat aizmeta.

     [+] [-]

, 2009-09-07 18:36, pirms 15 gadiem
Malacis!