Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Četri jamaikieši atzinušies dopinga lietošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Četri jamaikieši atzinušies dopinga lietošanā
Johans Bleiks (pirmais no labās) ir pazīstamākais no šiem četriem jamaikiešiem, un šajā sezonā 100m ir skrējis 9,93 sekundēs.
AFP foto

Četri Jamaikas skrējēji, kuriem pēc pozitīvu analīžu rezultātiem Jamaikas čempionātā jūnijā liedza startēt pasaules čempionātā Berlīnē, atzinuši, ka ir lietojuši aizliegtās vielas.

Šie četri Jamaikas skrējēji ir – Johans Bleiks un Marvins Andersons, kas trenējas kopā ar Useinu Boltu, kā arī Aledins Fotergils un Lansfords Spenss.

„Atlēti ir atzinuši, ka ir lietojuši aizliegtās vielas. Mums ir jāizdomā, kādus sodus piemērot. Vieglākais ir rājiens, bet smagākais ir divu gadu diskvalifikācija,” izteicās Jamaikas antidopinga komisijas (JADCO) priekšsēdētājs Ransfords Langrins.

Bleiks, Fotergils, Andersons un Spenss tika atskaitīti no Jamaikas izlases dalībai pasaules čempionātā sakarā ar pozitīvajām dopinga analīzēm Jamaikas čempionātā jūnijā, jo viņi bija lietojuši metilksantīnu, taču disciplinārā komisija sākotnēji viņus attaisnoja, jo šī viela nebija Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā. Bet JADCO pārsūdzēja šo lēmumu, norādot, ka šai vielai ir līdzīgs sastāvs tuaminoheptānam, kas ir aizliegtā viela saskaņā ar WADA.

Lēmumu par piemērotiem sodiem JADCO paziņos 14.septembrī.

izmantotie resursi: eurosport.com

  -2 [+] [-]

, 2009-09-07 09:02, pirms 15 gadiem
Tulīt sāksies runas par Boltu!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-07 09:06, pirms 15 gadiem
Pēc attēla jau domāju ka 1 no viņiem Bolts bet par laimi nav

  +5 [+] [-]

, 2009-09-07 09:17, pirms 15 gadiem
nu kas zin varbut pec gadiem 10 bus tapat kaa ar tadiem sprinteriem kaa Dzonsa utt...atklas no asinim ka sis lietojis tad veel ko nezinamu...diemzel lai kaa Bolts skrietu utt...visu ir iespejams atnjemt ari vel pec 10 gadiem...taka dzivosim redzesim..jacer tik ka sis nebus kartejais gadijums kad rij kaut ko un pec gadiem jaatvainojas faniem un komandas biedriem ka tiem atnjem stafesu medelas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-07 09:51, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Ja Bolts butu kko lietojis tad jau pēc Pekinas par to uzzinatu vissa pasaule jo Olimpiskajam Cempionam no dopinga parbaudem neizbēgt!!


Bolts ir tīrs!
Dzonsa ari bija "tira" netikai pec vienam olimpiskam spele kur dabuja cempionu utt..es ar ceru ka vinjs ir tirs bet nu dopinga sistema ari atistas otrajaa virziena...viens virziens ir uzlabojas tehnologijas to atklasanai...otrs virziens ..uzlabojas tehnologijas lai izveidotu labaku dopingu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-07 11:18, pirms 15 gadiem
Bolta nākošās analīzes vērs vaļā decembrī...tad viss būs redzams cik puisis "tīrs"

  +1 [+] [-]

, 2009-09-07 13:32, pirms 15 gadiem
Ēna arī uz Boltu kritīs anyway- ir vai nav viņš tīrs. Vēl jo vairāk ja 2 no viņiem trenējas kopā ar Boltu.
Ļoti ceru, ka Useins ir tīrs- tā būtu tīrākā neraža, ja izrādītos pretējais.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-07 14:33, pirms 15 gadiem
Nu lai tiktu kaut cik bolta milzīgajiem soļiem līdzi nekas cits viņiem neatliek
Tie divi džekiņi tajā bildē nu dikti mazi izskatās uz Bolta fona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-07 16:28, pirms 15 gadiem
alchamons rakstīja: Bolts ēd jamaikas saknes
un smaržo gaņdžu