Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Krievijas soļotāja Kidrjapkina dopinga dēļ zaudēs divas PČ medaļas

Krievijas soļotāja Kidrjapkina dopinga dēļ zaudēs divas PČ medaļas
Anisja Kidrjapkina. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Krievijas soļotāja Anisja Kidrjapkina saņēmusi diskvalifikāciju par dopinga lietošanu un zaudēs divas pasaules čempionātu medaļas, ziņo Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA).

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) lēmusi, ka Kidrjapkina pārkāpusi antidopinga noteikumus, jo viņas asins analīzēs atrastas novirzes no normas.

Kidrjapkinai nāksies atdot 2011. un 2013.gada pasaules čempionātu sudraba medaļas 20 kilometru soļošanā. 2011.gadā viņa izcīnīja bronzu, bet vēlāk tika pie sudraba medaļas, jo čempiontitulu izcīnījusī viņas tautiete Olga Kaniskina arī tika diskvalificēta par dopinga lietošanu.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) 2015.gadā diskvalificēja VFLA. Viens no VFLA diskvalifikācijas atcelšanas noteikumiem bija Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbības atjaunošana.

Krievijas diskvalifikācijas pagarināta jau deviņas reizes, un atcelt to varētu vien nākamajā IAAF Padomes sēdē, kas notiks martā. Līdz ar to šomēnes gaidāmajā Eiropas čempionātā telpās Krievijas sportisti nevarēs startēt zem sava karoga.

Izmantotie resursi:
LETA


Ņikita Bogdanovs uzstāda Latvijas rekordu jūdzē.Foto: "Līvenhofas skrējniens".

"Līvenhofas skrējienā" spraigā cīņā ar Serjoginu Bogdanovs uzstāda Latvijas rekordu jūdzē

Valsts svētkos, 4. maijā, ikgadējā “Līvenhofas skrējienā” lieliskos laikapstākļos tika uzstādīts Latvijas rekords jūdzē jeb 1609m, par ko parūpējās Latvijas čempions 1500m un 800m Ņikita Bogdanovs, kurš spraigā cīņā apsteidza Latvijas rekordistu pusmaratonā un 10km Dmitriju Serjoginu, kurš bez uzvaras nepalika, jo dažas minūtes vēlāk mārupietis startēja 10km, uzrādot ātrāko laiku un svinot uzvaru šajā distancē Līvānos ceturto gadu pēc kārtas.
Jākobs Ingebrigtsens. Foto: AFP/Scanpix

Brāļu Ingebrigtsenu tēvu apsūdz par vardarbību ģimenē

LETA--AFP. Norvēģijas policija pirmdiena pavēstīja, ka pret Norvēģijas vieglatlētu Jākoba, Henrika un Filipa Ingebrigtsenu tēvu un bijušo treneri Jertu Ingebrigtsenu izvirzītas apsūdzības par vardarbību pret ģimenes locekļiem.
Artūrs Niklāvs Medveds. Foto: CBU XC & Track.
2

Medveds ar rezultātu zem 14 minūtēm kļūst par ceturto ātrāko Latvijas skrējēju 5000m

Artūrs Niklāvs Medveds šajā nedēļas nogalē sacensībās ASV 5000m distanci veicis ātrāk par 14 minūtēm un kļuvis par ceturto Latvijas visu laiku labāko skrējēju šajā distancē.