Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dmitrijs Miļkevičs: "Latvijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs Elvijs Misāns"

Dmitrijs Miļkevičs: "Latvijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs Elvijs Misāns"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien ar deviņu Latvijas vieglatlētu startiem sākas Eiropas čempionāts Amsterdamā. Pirms sacensībām vakar par ierašanos sacensību vietā, iekārtošanos, Ārenta kārtīm, īpašajiem nosacījumiem pirms starta, bet īpaši – šķēpmetējiem, pastāstīja Latvijas izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs.

Sākumā bija paredzēts, ka šodien 800 metru pirmās kārtas sacensībās uz starta stāsies arī Līga Velvere, taču viņa tos neskries, jo, kā pastāstīja izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs, “tas darīts, lai labāk sagatavotos 400 metru barjerotajai distancei, ko par prioritāti nospraudusi sportiste.” Pārējie deviņi Latvijas sportisti, kā plānots, izies uz starta.

Arī ar sadzīvi problēmu nav. “Dzīvojam netālu no lidostas vienā viesnīcā ar Lielbritānijas, Itālijas, Lietuvas un Igaunijas sportistiem,” par iekārtošanos Amsterdamā stāsta Miļkevičs. “Dzīvošana un ēšana ir laba, visi ir apmierināti. WhatsAppā esam izveidojuši komandas čatu, kurā komunicējam un apmaināmies ar jaunumiem. Vakar (pirmdien. - D.Ā.) bija kopīga sapulce, izdalījām numurus, bet šodien (otrdien. - D.Ā.) dodamies uz Eiropas meistarsacīkšu atklāšanas ceremoniju, kura ir pēc stundas – piecos pēcpusdienā pēc vietējā laika. Tā varētu aizņemt kādu pusstundu, un Latvijas izlases sportistiem ir noteikts brīvais apmeklējums, jo jau nākamajā dienā ir mači. Latvijas karogu atklāšanas ceremonijā nesīs Elvijs Misāns. Ar viņu bijām runājuši jau iepriekš, un viņš piekrita šim patīkamajam pienākumam.” Par Misānu šodien, 13:10 pēc vietējā laika, jātur īkšķi tāllēkšanas kvalifikācijas sacensībās.

Izrādās, ka šķēpmetēji uz atklāšanas ceremoniju varēja doties kā izlūkos, jo “papildu stress šķēpmetējiem būs kvalifikācijas sacensību aizvadīšana speciāli izveidotā sektorā pilsētas nomalē, vietā, kur notiek arī čempionāta atklāšanas ceremonija. Sektora segums te ir savādāks nekā stadionā, kurā šķēpmetēji sacentīsies tikai tad, ja iekļūs pamatsacensībās.”

Kā vienīgo kuriozu Miļkevičs min “ilgo Ārenta kāršu ceļošanu no lidmašīnas līdz uzgaidāmajām telpām, kas ilga stundu – pusotru, tomēr pie kārtīm Mareks tika.” Savukārt no sacensību norises noteikumiem izlases direktors atzīmēja neērto un nogurdinošo gaidīšanu: “Ilga ir gaidīšana, līdz atlēti var iziet stadionā. Dažām disciplīnām tās ir 50 minūtes, bet citām šis laiks var sasniegt pat pusotru stundu. Pēc iesildīšanās šis laiks jāpavada ierobežotā telpā, kurā vairāk par locīšanos izdarīt nevar. Ne kāpinājumu uzskriet, ne kādus vingrinājumus uztaisīt.”
Jau pirmajā sacensību dienā startēs arī trīs Latvijas šķēpmetēji (Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders un Jānis Svens Grīva), Laura Ikauniece-Admidiņa – 100 metru barjerskriešanā, Mareks Ārents – kārtslēkšanā, Aiga Grabuste – tāllēkšanā, Jānis Baltušs – 400 metru barjerskriešanā un Gunta Latiševa-Čudare – 400 metros.

     [+] [-]

, 2016-07-06 02:55, pirms 8 gadiem
galiigi shvaki,ka LV zhurnaljugaas nu nekaadigi nespeej sanemties aizbraukt uz kadiem lielajiem Sporta Karalienes forumiem(bez OS)...kameer Eesti vienmeer ir vismaz 2 mediji lidzi...
Kergejõustiku EM | Sport | ERR

Kergejõustik - uudised ja tulemused - Sport

  +2 [+] [-]

, 2016-07-06 02:58, pirms 8 gadiem
Tas nav atkarīgs no žurnālistiem, bet viņu kantoriem.

     [+] [-]

, 2016-07-06 06:23, pirms 8 gadiem
Dainis Āzens rakstīja: Tas nav atkarīgs no žurnālistiem, bet viņu kantoriem.
Daini,varēji jau kaut kur ierūmēt sarakstiņu ar mūsējo starta laikiem,jo ne visiem ir iespēja visu dienu skatīties tiešraides.

     [+] [-]

, 2016-07-06 15:40, pirms 8 gadiem
Daini,varēji jau kaut kur ierūmēt sarakstiņu ar mūsējo starta laikiem,jo ne visiem ir iespēja visu dienu skatīties tiešraides.

Tāds nebija mans uzdevums. Svarīgi bija pateikt, kas tur notiek, kādas ir sajūtas uz vietas. Visi starta datumi ir šodienas NRA, bet visi starta laiki - šeit:
European Athletics