Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā tiks izcīnīta Ogrē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā tiks izcīnīta Ogrē
Publicitātes foto

Tradīcijām bagātākās vieglatlētikas sacensības Baltijā – Valsts Prezidenta balvas izcīņa – šogad 15. un 16. jūnijā notiks Ogrē, Ogres novada sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti sacentīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu.

Sacensības tiks aizvadītas jau 24. reizi, no tām septīto gadu tās notiks formātā, kurā par uzvaru kopvērtējumā cīnīsies Baltijas valstu vieglatlētu komandas. Pērn komandu kopvērtējumā ar piecu punktu pārsvaru triumfēja Latvijas vieglatlētu komanda, tomēr izdalīt vienu līderu vienību nevar – lai gan Latvijas komanda ir dominējusi pēdējos divos gados, pirms tam uzvaras guvušas arī Igaunijas un Lietuvas komandas. Par Valsts Prezidenta balvas vieglatlētikā mājvietu uzskatāms Jāņa Daliņa stadions, Valmierā, bet šogad un nākamgad, ņemot vērā Valmieras stadiona rekonstrukciju, sacensības norisināsies Ogrē.

15. jūnijā sacensības sāksies pulksten 15.30 ar diska mešanu vīriešiem un noslēgsies ap pulksten 19.30 ar stafetes skrējienu sievietēm un vīriešiem. Pulksten 20.00 norisināsies krāšņa sacensību atklāšanas ceremonija, kurā atlētus sveiks Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un citas valsts amatpersonas, ar sveicieniem no sacensību organizatoriem – Valmieras pilsētas – uzstāsies grupa "Age of Stones", bet Latvijas vieglatlētikas zvaigznes stadionā svinīgi ienesīs karogu un iedegs sacensību lāpu.

16. jūnijā sacensības sāksies pulksten 9.30 ar 5000 m un 10 000 m soļošanu vīriešiem un noslēgsies aptuveni pulksten 15.30. Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā no citām sacensībām atšķiras ar to, ka uzvarētājus individuālajās disciplīnas apbalvo uzreiz, sacensību norises vietā, savukārt Prezidenta kausu ieguvējus gan komandu, gan individuālajā kopvērtējumā apbalvo vēlāk, īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta, Prezidenta pilī.

Informācijai par sacensību gaitu un rezultātiem būs iespējams sekot līdzi: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Vidzemes olimpiskais centrs | voc.lv

     [+] [-]

, 2018-06-06 19:09, pirms 6 gadiem
Tas tiešām būtu forši, ja uzvarētājus apbalvotu uzreiz. Noskrien distanci un uzreiz uzkarina kaklā medaļu. Forši!