Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kuri būs labākie Eiropas vieglatlēti oktobrī?

Jānis Pārums

Kuri būs labākie Eiropas vieglatlēti oktobrī?
Pola Redklifa
Foto: AP

Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EAA) izvirzījusi kandidātus oktobra labākā vieglatlēta un vieglatlētes godam. Tā kā aktīvā vieglatlētikas sezona jau noslēgusies, arī kandidātu ir krietni mazāk nekā iepriekšējos mēnešos.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē nominēti vienīgi skrējēji un skrējējas. Vīriešiem kandidāti ir tikai četri – īrs Martins Fagans (oktobrī pusmaratonu veicis 1:02:20), ukrainis Andrijs Naumovs (uzvarēja Dublinas maratonā, sasniedzot Eiropas labāko rezultātu šoruden – 2:11:06), moldāvs Jaroslavs Misinči (Stambulas maratonā ieņēma trešo vietu – 2:11:46) un brits Mo Fara (uzvarēja sacensībās "Great North Mile").

Dāmām kandidātes ir septiņas – līdzīgi kā kungiem, pārsvarā maratonistes un garo distanču skrējējas. Uz oktobra labākās vieglatlētes godu pretendē arī krieviete Lidija Grigorjeva, kura uzvarēja Čikāgas maratonā (2:27:17) un slavenā britu skrējēja Pola Redklifa, kura oktobrī palika nepārspēta 10 jūdžu skrējienā savā dzimtenē. Jāpiebilst, ka jau šomēnes Redklifa otro gadu pēc kārtas un trešo kopumā triumfēja Ņujorkas maratonā.

Pārējās kandidātes ir vāciete Ulrike Maiša (uzvarēja 10km skrējienā Vācijā), itāliete Rosalba Konsole (uzvarēja Kapri maratonā - 2:30.44), holandiete Lora Kiplagata (aizstāvēja savu IAAF čempiones titulu pusmaratonā – 1:08:37 ), ungāriete Aniko Kaloviča (uzvarēja Vīnes maratonā - 2:31.24) un krieviete Naiļa Julamanova (uzvarēja Stambulas maratonā - 2:30:17).