Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čempions Ramzi izcietis diskvalifikāciju, gatavojas pasaules čempionātam

Jānis Pārums

Čempions Ramzi izcietis diskvalifikāciju, gatavojas pasaules čempionātam
Rašīds Ramzi
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais pasaules čempions 800 un 1500 metru skrējienos Rašīds Ramzi izcietis divu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu un šobrīd aktīvi trenējas, lai sekmīgi varētu startēt pasaules čempionātā, kas augusta beigās un septembra sākumā notiks Tegu (Dienvidkoreja).

Bahreinas Vieglatlētikas federācija oficiāli paziņojusi, ka skrējējs atkal var pārstāvēt valsti starptautiskās sacensībās. Aizliegtas vielas Ramzi organismā tika konstatētas 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā, kurās Ramzi izcīnīja uzvaru, taču par šo faktu sabiedrībai kļuva zināms vien 2009. gada aprīlī. Aizliegtā viela, kas konstatēta Ramzi, bija CERA, kas ir EPO jaunākais paveids - viela, kas uzlabo asinsriti.

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Ramzi izcīnīja uzvaru 1500 metru skrējienā, taču izcīnītā zelta medaļas diskvalifikācijas dēļ viņam tika atņemta. Divu gadu diskvalifikācija Ramzi beidzās 3. maijā.

Tagad Ramzi visus spēkus koncentrē tam, lai sekmīgi startētu pasaules čempionātā, tomēr vēl viņam jāizpilda normatīvs, taču pagaidām nav zināms par sacensībām, kurās plāno startēt Rašīds. Šobrīd Bahreinas skrējējs trenējas augstkalnu apstākļos Marokā.