Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Zilo kalnu rudens krosā uzvar Pastare un Blajs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zilo kalnu rudens krosā uzvar Pastare un Blajs
Uz goda pjedestāla A.Bušs (no kreisās), A.Blajs un V.Gražis
Foto: Ritvars Raits

Oktobra pēdējā svētdienā notika Ogres un Ikšķiles novada pašvaldību aģentūras (OINPA) "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" rīkotais "Zilo kalnu rudens kross 2016". Sacensībās, kas tieši šādā formātā un ar starta vietu Ogres Zilo kalnu distanču slēpošanas trases starta laukumā notiek tikai otro gadu, galvenajā distancē (10 km) kā starp dāmām, tā arī starp kungiem absolūtie uzvarētāji bija tie paši - ogrēniete Agnese Pastare un rīdzinieks Alberts Blajs.

Albertam Blajam 10 km garās distances, kas vijās pa Ogres Zilo kalnu dabas parka tūrisma takām, stigām un jaunizveidoto distanču slēpošanas trasi, veikšanai vajadzēja 36:56 minūtes. Otrais ātrākais bija ogrēnietis Armands Bušs (38:11), bet trešais finišēja Lietuvas pārstāvis Vitautas Gražis. Ogrēniete Agnese Pastare 10 km noskrēja 45:59 minūtēs. Viņai burtiski uz papēžiem mina novadniece Gundega Heidingere, kura atpalika par tikai astoņām sekundēm Godpilnajā 3.vietā ierindojās salaspiliete Jekaterina Sokunova (48:24).

Piecu kilometru distancē starp dāmām absolūti ātrākā bija garo distanču skriešanas vecmeistare Ināra Lūse no Carnikavas (22:14 min.), drīz pēc viņas finišēja rīdizniece Ilze Urbāne (22:25), bet trešā ātrākā bija siguldiete Estere Vīksne (24:48). Vīriešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja rīdzinieks Alekss Vasiļjevs (18:41), viņam sekoja Lietuvas pārstāvis Jaroslavs Semaško (18:54), kā arī ogrēnietis Edgars Ustinovs (19:25).

Pasākums tika organizēts ar Ogres un Ikšķiles novada pašvaldību atbalstu. Sacensības ar balvām uzvarētājiem atbalstīja uzņēmumi "Dion Sportlab", "GO SPORT", "Ergolietas", "Fazer" un "Runnig.lv".

Visi rezultāti: ŠEIT

Fotogalerija: ŠEIT