Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rīdels atvadās no vieglatlētikas

Rīdels atvadās no vieglatlētikas
Larss Rīdels
Foto: Scanpix

Leģendārais vācu diska metējs Larss Rīdels, kurš iepriekšējā desmitgadē valdīja pasaules diska mešanas sektoros, piecas reizes kļūstot par pasaules un vienu - par olimpisko čempionu, paziņojis par aiziešanu no lielā sporta.

"Es vēlējos savu karjeru beigt Pekinas Olimpiskajās spēlēs, bet tas nebūs iespējams manu muguras sāpju dēļ," tikai dažas dienas pēc savas 41. dzimšanas dienas atklāja Rīdels. Turpat divus metrus garo un 115 kilogramus smago veterānu muguras savainojums mocījis jau ilgus gadus - ne pērn, ne šogad viņš pat nebija piedalījies oficiālās sacensībās.

Kādreizējais Rīdela treneris Karls Heincs Šteinmecs par šo sportistu ir teicis: "Tādi talanti kā viņš dzimst reizi desmit gados. Larss ir dzimis diska metējs."

Savulaik tikai 24 gadu vecumā Rīdels negaidīti kļuva par pasaules čempionu Tokijā 1991. gadā, tā aizsākot fantastisku veiksmju sēriju lielajās sacensībās. Gan 1993. gadā Štutgartē, gan 1995. gadā Gēteborgā un 1997. gadā Atēnās vācietis pārspēja visus konkurentus. Par tik titulētam vieglatlētam relatīvo neveiksmi pēc diviem gadiem Seviljā (trešā vieta) Rīdels vēlreiz revanšējās Edmontonā 2001. gadā, iegūstot savu piekto titulu.

Turpretī Olimpiskajās spēlēs ne vienmēr viss vedās tik gludi - Barselonā Rīdels pat neiekļuva finālā, Sidnejā zaudēja zeltu lietuvietim Virgīlijam Aleknam, Atēnās palika septītais. Tikai 1996. gadā Atlantā vācu diska metējs apbalvošanā kāpa uz augstākā pakāpiena.

Sākotnēji Rīdels bija plānojis aiziet no sporta jau pirms četriem gadiem pēc Atēnu olimpiskajām spēlēm, bet sacensību finālā guva traumu un nevēlējās aiziet kā zaudētājs. Diemžēl šo vēlmi pilnībā piepildīt neizdevās. Arī sesto pasaules čempiona titulu, kas ļautu atkārtot Sergeja Bubkas panākumu, Rīdels tā arī neieguva un nu vairs arī neiegūs...

Tiek plānots, ka nākamnedēļ Vācijas čempionāta laikā slavenajam sportistam tiks sarīkota īpaša atvadu ceremonija.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-07-04 22:40, pirms 16 gadiem
Katrā ziņā vācu diska metējs Rīdels ar savu talantu un fantastiskiem rezultātiem iepriecinājis daudzus šīs sporta disciplīnas cienītājus! Žēl,ka muguras savainojums neļauj viņam piedalīties Pekinas olimpiādē. Būtu jau forši,ka arī mēs kaut kur varētu redzēt šī slavenā sportista sarīkoto īpašo atvadu ceremoniju,kura notiks Vācijas čempionātā. Visu cieņu un labu veselību Rīdelam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja