Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kozmušs uzstāda sezonas labāko rezultātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kozmušs uzstāda sezonas labāko rezultātu
Pareiza sagatavošanās ir palīdzējusi Kozmušam izcīnīt pasaules čempiona titulu. Tagad ir kritis arī valsts rekords.
Foto AFP

Olimpiskais un pasaules čempions vesera mešanā Primožs Kozmušs no Slovēnijas vietējās „Grand Prix” sacensībās sasniedzis jaunu valsts rekordu – 82,58 metri, kas ir arī šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē.

29 gadus vecajam slovēnim, kurš šobrīd jau tiek dēvēts par „vesera karali”, sezonas sākums nebija tik labs. Taču, pateicoties pareizam sagatavošanās plānam, Kozmušs labāko formu sasniedza īsi pirms pasaules čempionāta, kas viņam palīdzēja Berlīnē izcīnīt uzvaru un tādējādi pievienot pagājušā gadā izcīnītajam Olimpiskā čempiona titulam arī pasaules čempiona titulu.

Pēc tam Kozmušs uzvarēja „Grand Prix” sacensībās Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā ar sezonas labāko rezultātu 81,77m. Vietējās „Grand Prix” sacensībās, kas norisinājās vakar, Kozmušs šo sezonas tālāko metienu vēl pagarināja. Otrajā mēģinājumā Kozmušs veseri aizmeta 82,58 m tālu, paša 2007.gadā uzstādīto valsts rekordu uzlabojot par 28 cm. Arī citos mēģinājumos tika uzrādīti ļoti atzīstami rezultāti – 81,76m un 81,96m.

Atgādināsim, ka pasaules rekords – 86,74 m – joprojām pieder ukrainim, divkārtējam Olimpiskajam un pasaules čempionam Jurijam Sediham, kas pārstāvēja PSRS izlasi. Šis rekords sasniegts 1986.gadā Eiropas čempionātā Štutgartē.

izmantotie resursi: european-athletics.org