Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Svinēs Daliņa jubileju

Valmieras iedzīvotāji pirmdien svinēs sava slavenā novadnieka Jāņa Daliņa 103. dzimšanas dienu, piektdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Daliņš (1904 – 1978) ir pirmais sportists, kurš Latvijai nopelnījis olimpisko medaļu, 1932. gada spēlēs Losandželosā (ASV) izcīnot otro vietu 50 kilometru soļošanā. Savukārt pēc diviem gadiem Turīnā viņš kļuva par Eiropas čempionu. Tāpat izcilajam Latvijas soļotājam piederēja vairāki pasaules rekordi dažāda garuma sološanas distancēs.

Valmierā tagad Daliņa vārdā nosaukts stadions un iela, uzcelts piemineklis. Leģendārā soļotāja dzimšanas dienas svinībās tam līdzās notiks piemiņas brīdis, stadiona tribīņu telpās apskatāma Daliņam veltīta izstāde. Stadionā šogad atjaunoti sporta laukumi un uzbūvēts jauns žogs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Avīze

     [+] [-]

, 2007-11-02 03:28, pirms 16 gadiem
a, kur un kaa sviniibas notiks? Taads raksts, ka neko sakariigu npasaka... Kapeec tad jaarfaksta par sviniibaam, ja nekas par to nav teikts?

     [+] [-]

, 2007-11-02 06:28, pirms 16 gadiem
Tas jau vien ir ļoti apsveicami,ka Valmierā šim mūsu izcilajam soļotājam ir savs brīnišķīgs Jāņa Daliņa v.n.stadions,kurā vienmēr tiek organizēti augsta līmeņa mači un vispār Valmierā dzīvo jauki un sportiski man pazīstami cilvēki.
Domāju,ka šāda līmeņa pasākumā rīkotājiem vajadzētu uzaicināt arī mūsu izcilos soļotājus tukumniekus Anitu un Modri Liepiņus,kā arī citus.