Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arī šogad "Valmieras maratons" atbalstīs labdarību

Jānis Pārums

Kopš 2008.gada, "Valmieras maratons", ir ieguvis ne tikai vērienīga sporta pasākuma statusu, kas popularizē un veicina veselīgu, sportisku dzīvesveidu, bet arī labdarības nozīmi.

Šogad "Valmieras maratona 2009" organizatori, konsultējoties ar Valmieras pilsētas mēru – Inesi Boķi, izvirzīja labdarības objektu, kas bija arī iepriekšējā gadā - Bērnu labdarības virtuvi, ko dibinājusi biedrība „Kristīgais žēlsirdības centrs”. Lai arī šajā gadā sniegtu palīdzību Bērnu labdarības zupas virtuvei, Valmieras maratona organizatori no katra maratona, pusmaratona, satelītskrējiena un nūjošanas pārgājiena dalībnieka reģistrācijas maksas 20 santīmus novirzīs Biedrībai „Kristīgais žēlsirdības centrs”.

Iepriekšējā gadā "Valmieras maratonā 2008" saziedotie naudas līdzekļi Biedrībai „Kristīgais žēlsirdības centrs” sniedza iespēju iepirkt dažādus produktus, kas nodrošināja mēneša garumā pasniegt pilvērtīgas bezmaksas pusdienas bērniem, kuri dažādu iemeslu dēļ nokļuvuši situācijā, kad vajadzīga palīdzība.

Biedrībai ir jau vairāk kā deviņu gadu pieredze palīdzības sniegšanā sociāli maznodrošināto ģimeņu bērniem, katru dienu siltu ēdienu nodrošinot 100 Valmieras bērniem. Trīsdesmit deviņām ģimenēm tiek sniegta palīdzība dalot pārtikas pakas, kā arī reizi nedēļā tiek nodrošināta humānā palīdzība. Biedrības darbību atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība un četru tradicionālo konfesiju kristiešu draudzes.

Blakus Bērnu labdarības virtuvei darbojas dienas centrs darbam ar bērniem. Brīvprātīgie skolotāji domā, plāno un organizē dažādas aktivitātes, pieliekot daudz pūļu un izdomas, lai mazinātu sociālās atstumtības problēmas.

Biedrības „Kristīgais žēlsirdības centrs” valdes priekšsēdētāja Gaida Pevko uzsver: „bez Valmieras pilsētas pašvaldības un Sociālās palīdzības nodaļas regulāra atbalsta nebūtu iespējama labdarības paplašināšanās, tamdēļ esam priecīgi un gandarīti, ka arī šogad mūsu pilsētas saimnieks I. Boķa kungs atkārtoti izvirzījis mūsu biedrību kā labdarības mērķi sporta pasākumam Valmieras maratons 2009.”

Informāciju sagatavoja:
Elīna Krūkle