Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

ASV dominē „Grand Prix” Lielbritānijā, bet rezultāti pieticīgi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

ASV dominē „Grand Prix” Lielbritānijā, bet rezultāti pieticīgi
Augstlēcējs Mensons (ASV) bija viens no retajiem, kuram nelabvēlīgajos laika apstākļos izdevās sasniegt labu rezultātu, ka arī reabilitēties par neveiksmi pasaules čempionātā.
AFP foto

Vakar Lielbritānijas pilsētā Geitshedā notikušajās vieglatlētikas „Grand Prix” sacensībās dominēja amerikāņi, uzvarot 12 no 20 disciplīnām, taču vējaino laika apstākļu dēļ rezultāti bija visai pieticīgi.

Paralēli Zagrebā notika vēl vienas „Grand Prix” sacensības, uz kurām pa taisno no Zelta līgas sacensībām Cīrihē devās daudzi vadošie vieglatlēti. Taču arī Geitshedā dalībnieku sastāvu nevarētu nosaukt par vāju – astoņpadsmit pasaules čempionāta medaļu ieguvēji, no kuriem astoņi pasaules čempioni. Vienīgi nelabvēlīgie laika apstākļi, vēja brāzmām reizēm sasniedzot pat 4m/s un finiša taisnē radot pretvēju, liecināja par to, ka uz labiem rezultātiem, vismaz skriešanas disciplīnās, nav ko gaidīt.

Kā jau esports.lv ziņoja, tad 100m distancē uzvarēja Taisons Gejs, uzrādot rezultātu 10,15 sekundes. 200m Šons Kroufords (ASV) tikai par 1 simtdaļu pārspēja tautieti Spīrmonu, kas pasaules čempionātā bija trešais. Abi amerikāņi bija vienīgie, kas izskrēja no 21 sekundes – attiecīgi 20,80s un 20,81s. Arī 400m distancē uzvaru izcīnīja amerikānis. Uzrādot laiku 45,10 sekundes, to paveica pasaules čempions Lašons Merits, kurš pēc finiša izteicās, ka koncentrēs visus spēkus uz IAAF "World Athletics Final", lai labi varētu pabeigt šo lielisko sezonu.

3000 metru distancē droša uzvara amerikāņiem gāja secen, jo Lagatu negaidīti pārspēja ugandietis Kipsiro. Savukārt 110m ASV uzspīdēja veiksme, jo pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Deivids Peins, noskrienot 13,60 sekundēs, par vienu simtdaļu apsteidza mājinieku Viljamu Šarmanu.

Augstlēkšanas sacensībās pasaules čempionam Ribakovam (Krievija), kurš pārlēca 2,31m, tomēr nācās atzīt sezonas līdera, amerikāņa Andra Mensona pārākumu (2,33m). „Tā nebija labāka diena augstlēkšanai, bet visiem bija vienādi apstākļi. Es vēlētos kaut es viņu (Ribakovu, aut.) būtu pārspējis dažas nedēļas atpakaļ,” izteicās Mensons, kuram pasaules čempionāts bija pavisam neveiksmīgs (9.vieta). Citās lēkšanas disciplīnās – tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā – uzvarēja pasaules čempioni, attiecīgi Dvaits Filipss (ASV) tāllēkšanā ar 8,39m (vēlāk arī noskrienot 100m 10,55 sekundēs), un mājinieks Filips Aidovu trīssoļlēkšanā ar rezultātu 17,32m.

Sieviešu īsajā sprintā 100m un 200m uzvaras tika ASV pārstāvēm. 100m ar rezultātu 11,07s uzvarēja bronzas medaļas ieguvēja pasaules čempionātā Karmelita Džetere, bet 200m 3,4m/s pretvējā triumfēja Alisone Fēliksa ar rezultātu 23,13 sekundes. 400m mājiniekus iepriecināja Kristina Ohuruogu, uzvarot ar rezultātu 50,94 sekundes. Pieklājīgu rezultātu 100 metru barjerotajā sprintā sasniedza pasaules čempione Bridžita Fostere-Hiltone no Jamaikas, kas pēc finiša ar savu rezultātu – 12,88 sekundes 1,9 m/s pretvējā – bija ļoti apmierināta.

Šķēpmešanā uzstādot sacensību rekordu – 65,57 metri, uzvarēja Olimpiskā un pasaules čempione Barbora Špotakova no Čehijas, kas šogad pasaules čempionātā palika otrā.

Izmantotie resursi: iaaf.org

     [+] [-]

, 2009-09-01 11:53, pirms 15 gadiem
liels pretvējš bijis