Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Amerikānis Koulmens ar sezonas labāko rezultātu Dimanta līgā pārspēj Getlinu

Amerikānis Koulmens ar sezonas labāko rezultātu Dimanta līgā pārspēj Getlinu
Kristians Koulmens. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Daudzsološais ASV sprinteris Kristians Koulmens svētdien Dimanta līgas posmā ar jaunu sezonas labāko rezultātu 100 metros pārspēja pieredzējušo tautieti Džastinu Getlinu.

Koulmens prestižo distanci veica 9,81 sekundē, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts, bet 37 gadus vecais Getlins atpalika par 0,06 sekundēm, kamēr trešo vietu ieguva brits Žernels Hjūzs. Getlins, kurš karjeras laikā iekūlies arī dopinga skandālos, solīdajā vecumā svētdien uzrādīja savu ātrāko laiku kopš 2016.gada. "Katru rītu pieceļos no gultas ar domu, kā gan es to joprojām vēl spēju paveikt. Man mērķi ir skaidri - vēlos piedalīties nākamā gada olimpiskajās spēlēs un paņemt līdzi savu dēlu. Tad arī pienāks beigas karjerai," teica Getlins.

Citās Dimanta līgas disciplīnās svētdien negaidītu panākumu guva brazīliešu lodes grūdējs Darlans Romani, kurš ar rezultātu 22,61 metrs uzstādīja jaunu nacionālo rekordu, pārspējot ierastos favorītus Raienu Krauzeru no ASV (22,17 metri) un jaunzēlandieti Tomu Velšu (21,76 metri). Savukārt 800 metru skrējienā sievietēm uzvaru guva titulētā Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vidējo distanču skrējēja Kastera Semenja, kura finišēja pēc vienas minūtes un 55,70 sekundēm.Semenjai šīs bija pirmās sacensības 800 metros teju divu mēnešu laikā, jo viņa joprojām turpina cīnīties ar Starptautisko Vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF), kas izveidojusi noteikumus, kuru ietvaros sievietes ar paaugstinātu testosterona līmeni nedrīkst skriet distancēs no 400 metriem līdz jūdzei.

Citviet 400 metru barjerās vīriešiem jaunu sezonas labāko rezultātu (47,16 sekundes) uzrādīja Rajs Bendžamis no ASV, bet 3000 metru skrējienā sievietēm to pašu paveica Nīderlandes pārstāve Sifana Hasana - astoņas minūtes un 18,49 sekundes. Svētdien sezonas labākais rezultāts tika sasniegts arī 3000 metru šķēršļu skrējienā sievietēm - finišējot pēc astoņām minūtēm un 55,58 sekundēm to paveica Kenijas sportiste Beatrise Čepkoeča.

Šajā Dimanta līgas posmā nepiedalījās neviens Latvijas pārstāvis.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-07-01 13:46, pirms 5 gadiem
Dāmu 3 km iespaidīgi rezultāti- ātrāk par šā skrējiena pirmo trijnieku jebkad ir skrējušas tikai ķīnietes savā 1993.gada spartakiādē, kura ir slavena ar lērumu nesaprotami augstu rezultātu, "pa ceļam" uzstādīti Eiropas un Āfrikas rekordi.
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.