Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Swedbank aptauja: iedzīvotāji - optimisti par Latvijas olimpiešu startu Vankūverā

Swedbank aptauja: iedzīvotāji - optimisti par Latvijas olimpiešu startu Vankūverā
Martins Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Swedbank kā Latvijas olimpiskās kustības atbalstītājs veica aptauju* par iedzīvotāju noskaņojumu pirms Vankūveras Ziemas Olimpiskajām spēlēm. Par labu Latvijas olimpiešu startu Olimpiskajās spēlēs lielākā daļa iedzīvotāju (46%) uzskatītu, ja izdotos saņemt olimpiskās medaļas.

Savukārt trešā daļa iedzīvotāju (32%) domā, ka arī godpilna piedalīšanās jau būtu vērtējama kā labs starts Vankūveras Olimpiskajās spēlēs. Tāpat 22% iedzīvotāju domā, ka labs mūsu valsts olimpiešu sasniegums būtu arī nepalikt pēdējiem.

Kopumā vienu vai divas medaļas mūsu olimpiešiem prognozē 62% aptaujāto iedzīvotāju, lielākās optimistes ir sievietes. Tieši daiļā dzimuma pārstāves divas reizes biežāk nekā vīrieši (41% sieviešu pret 21% vīriešu) norādījušas, ka, viņuprāt, Latvijas olimpieši iegūs vienu vai divas medaļas. Savukārt trīs vai četras medaļas mūsu olimpiešiem sievietes prognozē pat trīs reizes biežāk nekā vīrieši (14% sieviešu pret 5% vīriešu). Jāpiebilst, ka kopumā trīs vai četras medaļas Vankūveras Olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiešiem prognozē teju piektā daļa iedzīvotāju – 19%. Savukārt 16% aptaujāto neprognozē medaļas Vankūverā.

Swedbank akcijas „Atbalstīsim mūsējos kopā!” ietvaros mājas lapā swedbank.lv ikviens var nosūtīt savu novēlējumu tam sportistam vai komandai, par kuru visciešāk „tur īkšķus”. Swedbank apkopos visus vēlējumus un nogādās Vankūverā tieši pirms nozīmīgajiem startiem.

“Arī mēs Swedbank ticam, ka, pateicoties gribasspēkam un neatlaidībai, iespējams sasniegt ievērojamus panākumus - kā sportā, tā arī biznesā. Tāpēc atbalstīsim mūsējos un priecāsimies par sasniegumiem!” saka Oksana Sivokobiļska, Swedbank valdes locekle un Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja.

Par Latvijas Olimpiskās komitejas un Swedbank sadarbību

Swedbank un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nopietnu sadarbību sporta un olimpiskās kustības atbalstam uzsāka jau 2001.gadā. LOK un Swedbank pērn parakstītais 4 gadu sadarbības līgums paredz turpināt jau iepriekš veiksmīgi uzsākto sadarbību.

Sadarbības virzieni paredz atbalstīt LOK izstrādātās sporta attīstības programmas, īpaši Olimpisko spēļu sagatavošanas programmu, Olimpiskās kustības jaunatnes programmu un LOK reģionālās attīstības programmu. Swedbank finansiāli sekmēs Latvijas Olimpiskās delegācijas dalību Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā (2010.) un arī Olimpiādes spēlēs Londonā (2012.).

Pēdējos četrus gadus (2004. - 2008.) Swedbank ir atbalstījusi vairākus Olimpiskajai komitejai nozīmīgus projektus, kuru vidū īpaši pieminamas Olimpiskās spēles Atēnās (2004), Turīnā (2006) un Pekinā (2008), Latvijas un Eiropas līmeņa jaunatnes olimpiādes skolas vecuma jauniešiem, kā arī sniegtais atbalsts Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam. Šajā laikā savu vietu sportisko notikumu vidū ieņēmuši arī konkurss "Sportiskākā klase", "Gada balva sportā", "Olimpiskā diena" un Latvijas Olimpiešu kluba prezidentes Inese Jaunzemes izstrādātais projekts "Stājas mācības praktiskais pielietojums mācību stundu laikā".

Informāciju sagatavoja
Kristīne Jakubovska
Swedbank preses sekretāre


, 2010-02-08 11:02, pirms 14 gadiem
Medaļa būs,stopudof!!!
, 2010-02-08 11:33, pirms 14 gadiem
Medaļas??? ū, ja... Medaļa-tas jau būtu zvērā, bet LV, kā jau sapņotājiem...
hmm... ja nu vienīgi ar hokeju domāts... medaļaS...
Aleksandrs Starkovs
Foto: Lauris Vīksne, f64
17

Starkovam un olimpiskajiem medaļniekiem - Triju Zvaigžņu ordeņi

Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis piešķirt Latvijas futbola izlases un „Skonto” galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.
Aigars Apinis lodes grūšanas sektorā
Foto: Andris Pimenovs
2

Piektdien Vankūverā tiks atklātas X Ziemas Paralimpiskās spēles

Spēles notiks Vankuverā un Vistlerā – kur nupat ir noslēgušas Ziemas Olimpiskas spēles. Šis augstākais sporta forums pulcēs sportistus no visas pasaules un turpināsies līdz 21. martam. Sportisti ar īpašam vajadzībām sacentīsies piecos sporta veidos: hokejā, biatlonā, distanču slēpošanā, kērlingā un kalnu slēpošanā. Ar nožēlu jāatzīst, ka šoreiz Latvijas delegācija šajās Paralimpiskās spēlēs nepiedalīsies. Finansu trūkuma dēļ Latvijas sportisti nevarēja sagatavoties un kvalificēties šīm spēlēm.
Edgars Maskalāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
242

Maskalāns: "Miņins nepelnīti saņēma gada sportista titulu"

Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns intervijā "Latvijas Avīzei" asi kritizējis savu komandas biedru Jāni Miņinu, uzskatot, ka pērnā gada nogalē viņš nepelnīti saņēmis gada sportista titulu. Tāpat Maskalāns izteicis neapmierinātību ar bobsleja saimniecībā pastāvošo kārtību.