Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Latvija pusfinālā – bezcerīgi? Nē, vienkārši neticami sarežģīti

Unibet.com
Unibet.com

Latvija pusfinālā – bezcerīgi? Nē, vienkārši neticami sarežģīti
Edgars Masaļskis
Foto: AP/Scanpix

Soču olimpiādē pienākuši ceturtdaļfināli, un tajos piedalīsies arī Latvijas izlase, kuru sagaida nopietnākais iespējamais pārbaudījums, proti, mačs pret Kanādu. Mūsu izlases izredzes nav novērtētas augstu, taču Latvija, lai arī uzvarējusi tikai vienā no četrām spēlē, aizvada vienu no saviem labākajiem turnīriem.

Teda Nolana vadītā izlase vakar Šveici apspēlēja skaisti. Izcils vārtos bija Edgars Masaļskis, bet Lauris Dārziņš ierādīja saviem skauģiem vietu istabas stūrī ar diviem gūtiem vārtiem. Pirmos vārtus guva Oskars Bārtulis, bet kopumā izlase aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm. Kanāda? Trūkst vārdu, lai raksturotu, cik tas būs grūti.

Bukmeikeri šim raksturojumam atraduši skaitļus, un Latvijas uzvara pamatlaikā tiek vērtēta viens pret 21, savukārt iekļūšana pusfinālā jebkādiem līdzekļiem (ieskaitot papildlaiku un pēcspēles metienus) – ar koeficentu 14,0. Tiesa, slovēņiem pret krieviem apakšgrupu spēlē bija vēl augstāks koeficents, tā ka nelielu piesardzību bukmeikeros tomēr var just.

Kanādas izlase uz papīra izskatās nesakaujama – tās sastāvā pilns ar NHL zvaigznēm, kuras visaugstākā līmeņa hokeju izspēlējušās krustām šķērsām. Krosbijs, Nešs, Geclafs, Šārps, Teivss, Dušēns, Tavaress, Kunics – visi šie vīri ir savu NHL komandu līderi, un Latvijas aizsargi būs spiesti izbaudīt citu hokeja ātrumu nekā tas bija pret Šveici vai ar pusspēku spēlējošo Zviedriju. Koeficents uz to, ka Kanāda gūs mazāk nekā piecus vārtus, ir 2,30

Tiesa, zvaigžņu kanādiešiem netrūka arī 1997. gadā, kad elites jaunpienācēja Latvija nošokēja pretiniekus ar izvirzīšanos vadībā 3:1, un vienīgais, ko Kanāda prata panākt, bija neizšķirts (3:3). Ir gan arī pretējs piemērs, kurš diemžēl daudz labākā atmiņā – 2006. gadā Rīgā zaudējums ar 0:11. Taču pašpārliecinātība var nospēlēt savu lomu, kamēr Latvijai ir savi ieroči. Atkal jāatgādina par plašo laukumu, pie kura NHL vīri trijās spēlēs gluži vienkārši nevar pierast, un motivācijas jūru, kurā peld Latvijas hokejisti, no kuriem vairākiem šī ir iespēja uz mūža panākumu.

Masaļskis pēc klusās sezonas aizvada savas karjeras labāko turnīru, un kas gan varētu būt labāk kā paturpināt to ar blīkšķi hokeja pasaules centrā. Latviešu vārtsargam šodien būs jārāda īsti brīnumi, lai Latvijai būtu kaut niecīgas cerības, tāpat brīnums ģērbtuvēs jāizdomā trenerim Tedam Nolanam. Atzinību Latvijā, lai arī ne vispārēju, viņš jau nopelnījis, savukārt Kanādas pūķa paraustīšana aiz ūsām ievērojami paceltu viņa prestižu arī Ziemeļamerikā, un Nolans to zina.

Svarīgs būs mača sākums, kurā nedrīkstam nokļūt iedzinējos. Likme uz to, ka pirmajās 10 minūtēs vārti netiks gūti, ir ar koeficentu 2,30, savukārt ātri ielaisti vārti nostādīs Latviju ļoti neapskaužamā situācijā. Skaidrs arī, ka Latvija nespēlēs atklātu hokeju, tā vietā pievēršot maksimālu uzmanību aizsardzībai un pretuzbrukumiem. Ja izdosies gūt vairāk nekā vienus vārtus, iespējams savu likmi pareizināt ar 2,80.

Šodien tiks noskaidroti arī pārējie pusfinālisti. Jau 10:00 Zviedrija pārbaudīs pārsteidzošās Slovēnijas lidojuma augstumu, un jāsaka, ka slovēņu uzvaru bukmeikeri nodēvējuši ticamāku nekā Latvijas pār Kanādu- koeficents 15,00, bet, ieskaitot papildlaiku, 11,00.

Sportiskajā ziņā daudz saspringtāks mačs sagaidāms (tikai sagaidāms!) pēcpusdienā, kad Krievija centīsies pārkāpt Somijas barjerai. Krievu zvaigžņotā izlase ne tuvu nespēlē, kā no viņiem gaidīja, un vienīgais mačs, kurā olimpiādē gūti vārti pamatlaikā, ir pret slovēņiem. Koeficentus uz to, ka Krievija šodien uzvarēs pamatlaikā, ir 1,82, savukārt analoģiska likme uz somiem novērtēta ar 3,50.

19:00 sāksies arī ASV un Čehijas spēle, taču, ņemot vērā, ka tā notiks reizē ar Latvijas un Kanādas dueli, nez vai tā tiks uztverta ar milzīgu interesi. Amerikāņi tiek vērtēti kā favorīti, un viņu uzvarai koeficents 1,62, turklāt tieši ar šīs spēles uzvarētāju pusfinālā cīnīsies Kanādas un Latvijas pāra uzvarētājs. Vai ārpus Latvijas ir kāds, kurš nopietni tic, ka tā varētu nebūt Kanāda? Grūti teikt, taču skaidrs, ka Latvijā daudziem ir ļoti nopietnas cerības par Kanādas palikšanu ārpus pusfināla.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 08:24, pirms 10 gadiem
lai hokeja dievs stāv mums klāt

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 08:25, pirms 10 gadiem
Par skaistu spēli un iespējams pat par sensāciju! Visa Latvija ar Jums!!!

     [+] [-]

, 2014-02-19 08:27, pirms 10 gadiem
vai tad Masala būs vārtos????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-19 09:04, pirms 10 gadiem
Kāds nogurums? Edža tikai iesildījās!!!
Sermulītis rakstīja: Gudļevski vārtos un būs OK , Masala ir aizvadījis lielisku turnīru , bet atcerēsimies cik viņam gadu. Un fiziski 2 dienas pēc kārtas ar vienu vārtsargu sargāt ir pagrūti. Ir uzkrājies nogurums.

     [+] [-]

, 2014-02-19 09:26, pirms 10 gadiem
Nevajag rakstīt, ka ir iespējams sakaut kanādiešus.

Vajag rakstīt, ka ir iespējams pret Kanādu nospēlēt vienu maiņu, līdz galam izpildīt vienu spēka paņēmienu, nobloķēt vienu metienu, atrast izdevību vienam pretuzbrukumam... Vajag strādāt tā, lai pēc tam nebūtu neko jānožēlo.

     [+] [-]

, 2014-02-19 09:37, pirms 10 gadiem
Īsti nesapratu, ko autors bija domājis ar šo:

"Krievu zvaigžņotā izlase ne tuvu nespēlē, kā no viņiem gaidīja, un vienīgais mačs, kurā olimpiādē gūti vārti pamatlaikā, ir pret slovēņiem. "

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 09:56, pirms 10 gadiem
Leflērs rakstīja: Īsti nesapratu, ko autors bija domājis ar šo:

"Krievu zvaigžņotā izlase ne tuvu nespēlē, kā no viņiem gaidīja, un vienīgais mačs, kurā olimpiādē gūti vārti pamatlaikā, ir pret slovēņiem. "
Autors, šķiet, pats hokejam ne seko, Tad jau krievi 4 pret norvēģiem samasēja papildlaikā, ko?

     [+] [-]

, 2014-02-19 10:35, pirms 10 gadiem
Nezin kāpēc rakstā nav pieminēts, ka 2009.gada PČ bija viena no retajām reizēm, kad tikām līdz ceturtdaļfinālam un spēlējām tieši pret Kanādu - 2:4.