Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa izcīņa ar Gudļevski "Lightning" rezervē

Unibet.com
Unibet.com

Stenlija kausa izcīņa ar Gudļevski "Lightning" rezervē
Kristers Gudļevskis "Lightning" vārtos
Foto: AP/Scanpix

Šonakt tiks atklāta Stenlija kausa izcīņa, kurā pēc garās regulārās sezonas jaunus spēkus atrast mēģinās 16 NHL komandas, turklāt vienu no tām (vismaz pirmajā spēlē) pārstāvēs arī latviešu hokejists.

Kristers Gudļevskis sezonas lielāko daļu pavadīja tikai domājot par NHL, taču situācija iegrozījusies tā, ka viņš uzkāpis karjeras kāpnēs līdz „Lightning” rezerves vārtsarga pozīcijai, jo vismaz pirmo maču pamatvārtsargs Bens Bišops izlaidīs. „Lightning” sagaida duelis ar Monreālas „Canadiens”, un tieši šo komandu mačs šonakt 2:00 pēc Latvijas laika atklās Stenlija kausa izcīņu.

Gudļevskis, visticamāk, maču sāks rezervē, kamēr vietu Tampabejas vārtos ieņems zviedrs Andešs Lindbeks, kurš tika atzīts par iepriekšējās nedēļas spožāko NHL zvaigzni. Ņemot vērā, kādu debiju parādīja Gudļevskis, „Lightning” par savu vārtu drošību var relatīvi nesatraukties, un bukmeikeri tai atvēl favorītu statusu sērijas pirmajā spēlē. Koeficents uz „Lightning” uzvaru ir 2,30, bet iespēja, ka tā pamatlaikā ielaidīs tikai vienus vai nevienus vārtus, novērtēta ar koeficentu 3,00.

Šajā sērijā gan tiek paredzēta ilga cīņa, un par ticamāko rezultātu tiek uzskatīta „Lightning” uzvara septiņās spēlēs (koeficents 5,00). Skatoties tālākā nākotnē, Tampabejas izredzes (12,0) uzvarēt Austrumu konferencē novērtētas zemāk nekā Monreālas (9,0).

No citiem pirmās kārtas dueļiem jāizceļ „Blues” un „Blackhawks” mači, kuros noteikt favorītu bukmeikeri atsacījušies. Abām komandām tiek piedēvētās praktiski vienādas cerības iziet nākamajā kārtā, tiesa, pirmajā spēlē augstāks koeficents ir pagājušā gada čempionei Čikāgai (2,85 pret „Blues” 2,25).

Samērā droši tiek paredzēta Prezidenta balvas ieguvējas „Bruins” uzvara pār Detroitas „Red Wings”, taču skaidrs, ka sīksto Detroitas komandu nedrīkst novērtēt par zemu. Galu galā, tā spēlē „play-off” jau 23. sezonu pēc kārtas, turklāt pagājušajā sezonā pārsteidzoši izslēdza „Ducks” un bija vienas uzvaras attālumā, lai aizsūtītu mājās arī topošo čempioni „Blackhawks”. Likme uz Detroitas uzvaru septiņās spēlēs ir ar koeficentu 8,75.

Tieši Bostona tiek uzskatīta par lielāko favorīti uz Stenlija kausu – koeficents tās triumfam ir 4,00.”Blues” un „Blackhawks” pagaidām ir koeficenti 8,50, taču jāņem vērā, ka abas tiekas jau pirmajā kārtā, un šī dueļa uzvarētāja koeficents strauji kritīsies pēc pirmās kārtas beigām. Uzmanību gan vērts pievērst arī „Kings” un „Sharks” komandām – Losandželosa pēdējās divās sezonās pierādījusi, ka ar lielisku vārtsargu (Džonatanu Kviku) var tikt tālu un komandai ir pa spēkam izslēgt vārdos skaļākus pretiniekus, savukārt „Sharks” aizvadīja ļoti pieklājīgu sezonu ar ļoti strauju hokeju.

Gudļevska pārstāvētās „Lightning” izredzes iegūt Stenlija kausu ir devītās zemākās (18,00), savukārt tās līdera Stīvena Stemkosa izredzes kļūt par labāko „play-off” punktu guvēju ir 15,00. Ticamākais kandidāts uz šo godu ir Sidnijs Krosbijs ar koeficentu 7,50, tiesa, bukmeikeri ir uzmanīgi arī Davida Krejči sakarā – ņemot vērā, ka „Bruins” gatavojas tik ātri neizkrist, Krejči savus punktus noteikti savāks, un viņa kļūšana par rezultatīvāko spēlētāju novērtēta ar iespēju astoņi pret viens

  -1 [+] [-]

, 2014-04-16 14:22, pirms 10 gadiem
oho, Bruins tiiiik zems koeficients uz bļodu! Tas nu gan ir diezgan nopietns pieteikums titulam.

     [+] [-]

, 2014-04-16 15:03, pirms 10 gadiem
Lightning uzvarēs, un Pasaules čempis bez Gudļevska