Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Gada balvas nominācijā "3x3 basketbolists" triumfē Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gada balvas nominācijā "3x3 basketbolists" triumfē Čavars, Krūmiņš, Lasmanis un Miezis
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS) kopš 2012. gada tradicionāli piešķir basketbola gada balvas vismaz 10 nominācijās, lai godinātu personības, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu mūsu basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību. Šodien publiskoti 2021. gada pirmo trīs balvu ieguvēji.

Kā jau ziņots, līdzjutēju balsojumā uzvarēja Feldmanis, Miezis, Jākobsone un Freimanis, bet Porziņģim un Bertānam bija pieticīgs atbalsts.

Balvas tradicionāli tiek pasniegtas īpašā sarīkojumā, ko šogad nevar sarīkot epidemioloģiskās situācijas dēļ. Laureāti nopelnīto saņems, bet ieguvēji tiks atklāti pakāpeniski. Izcilnieku parādi ievada olimpiskās sezonas īpašie gaviļnieki - Tokijas spēļu zelta medaļu ieguvēji.

Gada 3x3 basketbolists – Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis. Šajā nominācijā pretendēja Čavars, Krūmiņš, Lasmanis, Miezis un Strēlnieks, bet galu galā izrādījās, ka uzvarēja visi kopā, izņemot olimpiskajās spēlēs nestartējušo Artūru Strēlnieku.

Gada treneris – Raimonds Feldmanis. Te kandidēja arī Jānis Gailītis, Mārtiņš Gulbis, Roberts Štelmahers un Gundars Vētra.

Gada piemērs – Edgars Krūmiņš.

LBS prezidents Raimonds Vējonis: "3x3 basketbola laukumā nav iespējas kaut uz mirkli "paslēpties" aiz partnera pleca. Trāpīts izšķirošais metiens un olimpiskā turnīra rezultatīvākā spēlētāja gods. Prasmīgi diktēts spēles ritms un spēļu izšķirošos brīžos apspēlēti pretinieki. Kvalitatīvi veikts basketbola melnais darbs un gadu garumā veidota komandas ķīmija. emocionālas uzrunas un svarīgi punkti pretiniekiem visnegaidītākajā veidā – olimpiskā zelta recepte ir unikāla un tajā nav aizstājamu detaļu. Viņi visi ir īpaši, un visi pelnījuši šo balvu!"

Atgādinām, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ pagājušajā gadā labākie palika nenoskaidroti, savukārt 2019. gada galvenās balvas ieguva Jānis Strēlnieks un Elīna Babkina.

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2021-11-30 15:23, pirms 2 gadiem
mazliet pārsteigums