Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Švecovs un viņa treneris apmierināti ar izcīnīto vietu Tokijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Švecovs un viņa treneris apmierināti ar izcīnīto vietu Tokijā
Pāvels Švecovs. Foto: F64

LETA. Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Pāvels Švecovs pēc iegūtās 14. vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs atklāja, ka sagatavošanos ietekmējis pārslimotais Covid-19 vīruss, bet kopumā sportists un viņa treneris bija apmierināti ar sasniegto rezultātu, kas bijis spēju robežās.

Šodien ar modernās pieccīņas sacensībām Latvijas sportistiem noslēdzās Tokijas olimpiskās spēles. Latvietis Pāvels Švecovs kopvērtējumā izcīnīja 14. vietu. Pirms noslēdzošas disciplīnas kombinācijas Švecovs bija piektais, tomēr pēdējā disciplīnā latvieti pievīla ātrums skriešanā.

Kopumā Švecovs ar savu sasniegto rezultātu bija apmierināts un pēc sava starta dalījās ar ieskatu, kas notika jāšanas un kombinācijas disciplīnās. "Zirgs bija labs un arī maršruta sistēmu uzsāku labi, taču, iespējams, pats kļūdījos. Savukārt pirms pēdējās disciplīnas iesildīšanās laikā jutu, ka ir pārāk spilgta gaisma, bet trešajā un ceturtajā sērijā jau viss bija ļoti labi," nelielas nianses par pēdējām disciplīnām atklāja Švecovs.

Latvijas atlēts šopavasar pārslimoja Covid-19, kā dēļ neizdevās laicīgi nodrošināt olimpisko spēļu ceļazīmi. Šī paša iemesla dēļ sagatavošanās process bija saraustīts, bet, ja būtu bijis vairāk laika, gatavība olimpiskajām spēlēm būtu labāka. "Ar Covid-19 slimoju laikā, kad bija galvenais sacensību periods, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm. Slimība ļoti ietekmēja. Pirmais solis ceļā uz olimpiskajām spēlēm bija labs, jo uzvarēju Pasaules kausā, bet pēc tam slimība atstāja sekas, jo nevarēju parādīt savu rezultātu. Pats un visi apkārt redzēja, ka atjaunošanās nenotiek tā, kā vajadzētu. Nebija ne ātruma, ne tempa, arī pulsa zona pasliktinājās," stāstīja Švecovs.

Pirms pēdējās apvienotās disciplīnas Švecovs bija augstajā piektajā vietā nepilnas desmit sekundes līdz bronzas medaļas pozīcijai, taču viņam svarīgs bija tikai rezultāts sacensību noslēgumā. "Domāju, ka vajag izdarīt maksimāli daudz no tā, uz ko šobrīd esmu gatavs, un parādīt sevi. Nevajag domāt par rezultātu, kamēr darbs nav pabeigts," par noskaņojumu pirms pēdējās disciplīnas teica Švecovs.

Arī treneris Jefremenko neslēpa, ka izcīnītā vieta ir atbilstoša šī brīža sportiskajai formai. Tāpat kā sportists, arī viņš ir apmierināts ar rezultātu, jo sezona nebija vienkārša. "Katrā disciplīnā bija pa mazām kļūdām, taču izcīnītā vieta ir atbilstoša šī brīža līmenim. Domāju, ka labākajā gadījumā viņš šodien varēja cīnīties par desmitnieku. Rezultātu novērtēšu kā labu, viņam ir potenciāls. Arī atjaunošanās un treniņu process bija saplānots pareizi," Švecova sniegumu komentēja treneris.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2021-08-07 15:56, pirms 3 gadiem
Es gan neesmu apmierināts, TOP 10 vajadzēja būt!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 17:00, pirms 3 gadiem
Zirgu ielozēja gana labu, diemžēl kedas ielozēja dikti švakas.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 17:21, pirms 3 gadiem
Nu ļoti pieticīgi mērķi.

     [+] [-]

, 2021-08-07 17:53, pirms 3 gadiem
Gaidīt labu rezultātu 3200 m skrējienā pēc Covid-19 izslimošanas ??? Lai jums ārsti paskaidro, kas notiek ar plaušām. Malacis vecis, lai tālāk veicas un lai konkurenti aug.

     [+] [-]

, 2021-08-07 18:08, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Gaidīt labu rezultātu 3200 m skrējienā pēc Covid-19 izslimošanas ??? Lai jums ārsti paskaidro, kas notiek ar plaušām. Malacis vecis, lai tālāk veicas un lai konkurenti aug.
Švecovs diemžēl bija viens no tiem retajiem, kuram pozitīvam testam bija arī nelieli simptomi.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-07 21:34, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Švecovs diemžēl bija viens no tiem retajiem, kuram pozitīvam testam bija arī nelieli simptomi.
Nelieli? Plaušu iekaisums un nopietna redzes pasliktināšanās.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-07 21:49, pirms 3 gadiem
Jātrenē skriešana..ar peldēšanu takā viss oki,tad jau arī ar plaušām

     [+] [-]

, 2021-08-08 11:35, pirms 3 gadiem
Mēs vienmēr tik pieticīgi.Citi taču var!14.nav nekas superpuper.10.būtu,jā piekrītu.