Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ašrama kļūst par pirmo Izraēlas zelta medaļnieci mākslas vingrošanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ašrama kļūst par pirmo Izraēlas zelta medaļnieci mākslas vingrošanā
Līnoja Ašrama. Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas mākslas vingrotāja Līnoja Ašrama šodien pirmo reizi karjerā kļuva par olimpisko spēļu čempioni, tādējādi esot pirmā savas valsts pārstāve, kura šajā sporta veidā kļūst par medaļnieci. Sudraba medaļu ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas sportiste Dina Averina, bet bronzu Baltkrievijas pārstāve Alīna Harnasko.

Par Tokijas olimpisko spēļu čempioni mākslas vingrošanā šodien kļuva Izraēlas sportiste Līnoja Ašrama, kur tādējādi kļuvusi par pirmo Izraēlas mākslas vingrotāju, kura iekļuvusi labāko trijniekā mākslas vingrošanas sacensībās olimpiskajās spēlēs.

Kopumā Izraēlas mākslas vingrotāja ir titulēta sava sporta veida pārstāve, kurai trūka tikai godalga olimpiskajās spēlēs. Pasaules čempionātos Ašrama izcīnījusi sešas sudraba un piecas bronzas medaļas, bet Eiropas čempionātos divas zelta, divas sudraba un trīs bronzas godalgas.

Par sudraba medaļnieci kļuva Krievijas Olimpiskās komitejas mākslas vingrotāja Dina Averina. Arī šai titulētājai mākslas vingrotājai šī ir karjeras pirmā olimpiskā medaļa. Karjeras laikā Averina 13 reizes kļuvusi par pasaules čempioni, bet desmit reizes par Eiropas čempioni. Pasaules čempionātos izcīnītas vēl divas sudraba un viena bronzas medaļa, bet Eiropas lielākajos forumos četras sudraba medaļas un viena bronza.

Bronzu Baltkrievijai ieguva Alīna Harnasko. Līdzīgi kā Ašramai un Averinai, arī Baltkrievijas mākslas vingrotājai šī ir pirmā medaļa olimpiskajās spēlēs. Karjeras laikā Harnasko izcīnījusi vienu bronzu pasaules čempionātos, kā arī vienu reizi kļuvusi par Eiropas čempioni.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-07 14:29, pirms 3 gadiem
Krievi savā stilā gānās prese, ka duņkai,, nozagts''zelts..

     [+] [-]

, 2021-08-07 17:44, pirms 3 gadiem
nozagts tika reāli. par rīka nomešanu ir jāatņem punkts, tiesneši "aizmirsa"

     [+] [-]

, 2021-08-07 18:08, pirms 3 gadiem
jukuts rakstīja: nozagts tika reāli. par rīka nomešanu ir jāatņem punkts, tiesneši "aizmirsa"
Visiem tik reāli piebesījusi krievu dominance ka pat tiesneši sāk atklāti FAILot ...
MAn nav simpātijas pret Krieviju un viņu sportisitiem bet ja redzu zemisku un pretīgu rīvību tad tā arī skaidri pasaku ...
Ja pārējai pasaulei nav 'olu' izslēgt mākslas vingošanu vispār no OS, tad šāda veida rīcības ir vienkārši cilvēka cieņu pazemojošas !