Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs: "No Akmens gaidīju nedaudz labāku rezultātu"

Rumjancevs: "No Akmens gaidīju nedaudz labāku rezultātu"
Aleksejs Rumjancevs. Foto: LOK

Latviešu kanoe smaiļotāja Roberta Akmens izcīnītā astotā vieta Tokijas olimpiskajās spēlēs ir ļoti labs sasniegums, taču pieredzējušais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda, ka no tautieša un vienlaikus arī konkurenta tomēr bija gaidījis nedaudz vairāk.

Savas debijas olimpiskās spēles Akmens ceturtdien noslēdza ar astoto vietu 200 metru vieninieku distancē. A finālā viņam neizdevās pacīnīties par pirmo sešinieku, un viņa laiva finišu sasniedza pēdējā no finālistēm.

“Roberta sasniegtais ir labs rezultāts. Nav izcils, bet ļoti labs. Iekļūt A finālā – tas jau ir daudz. Man gan šķiet, ka A fināls viņam mazliet nesanāca, jo Roberts noteikti var labāk,” domā 35 gadus vecais Rumjancevs, kurš 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šajā pašā disciplīnā izcīnīja piekto vietu. “Šķiet, ka Akmens distances beigās zaudēja laiku.”

“Pēc priekšbraucieniem un pusfināliem varēja redzēt, ka Akmenim finālā vajadzētu būt augstāk par astoto vietu. Brauciens līdz galam vienkārši nesanāca, jo domāju, ka Roberts būs labākā vietā. Akmens ir stiprs, tāpēc arī gaidīju nedaudz labāku rezultātu,” skaidro sportists. “Latvijas atlasē viņam zaudēju, tāpēc, ziniet, jo viņam labāks rezultāts, jo man mierīgāk (smejas)!”

Pirms sacensību sākuma Akmens atzīmēja, ka ūdens Tokijā esot sāļš un līdz ar to smagāks. Tādā esot grūtāk airēt. Rumjancevs ieskicē, ka viņam Riodežaneiro apstākļi bijuši līdzīgi.

“Protams, pie tā ir jāpierod, tas nav patīkami. Cik manīju, Tokijā visiem apstākļi bija līdzvērtīgi. Nebija tā, ka vējš iepūš, un daļai sportistu jāairē viļņos. Lai pielāgotos sāļam ūdenim, vajag trīs četras dienas, pēc tam jau viss kārtībā,” pauž Rumjancevs.

Ceturtdien par olimpisko čempionu kļuva ungāru sportists Šāndors Totka, kuram sekoja itālis Manfrēdi Rica un Riodežaneiro olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs Laiems Hīts no Lielbritānijas. Rumjancevam šāds izkārtojums nav pārsteigums, jo Totka jau iepriekš sevi veiksmīgi apliecinājis, turklāt viņš ir šī gada Eiropas čempions.

Lai tiktu uz nākamajām olimpiskajām spēlēm Parīzē, Akmenim būs jāmaina disciplīna, jo 200 metru vieninieks vairs nebūs šī sporta foruma programmā. Rumjancevs, kuram arī šī ir kroņa distance, atzīst, ka viņam ir kauns Starptautiskās Kanoe federācijas (ICF) rīcībā.

“200 metri ir skatāma distance. Nedaudz kauns par mūsu starptautisko federāciju. Cik saprotu, ICF ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) par to sprieda jau pēc Riodežaneiro spēlēm. Mūsu federācija gribēja olimpiskajā programmā ievest slalomu, it kā tas izdevās, bet laikam pārrēķinājās un vajadzēja kaut ko atdot, lai SOK piekristu. Izvēlējās atņemt 200 metrus... Tas ir kauns. Biatlonā vai peldēšanā ik pa laikam parādās jaunas disciplīnas, un SOK piekrīt iekļaut tā programmā, bet, lai mums kaut ko iedotu, kaut kas ir jānoņem. Ar katrām olimpiskajām spēlēm mums ir arvien mazāk un mazāk distanču... Iedomājieties, pēc trim gadiem Parīzē smailīšu vieninieks būs tikai vienā distancē! Ko tad darīt tiem sportistiem, kuru fiziskās īpašības ir tieši radītas sprintam? Jāpārkvalificējas uz 500 metriem, bet tiem nav vieninieku sacensības, līdz ar to ir jāmeklē pārinieks, kuram arī jābūt spēcīgam. Tas ir ļoti sarežģīti,” uzsver Rumjancevs.

Šobrīd Rumjancevs gatavojas Latvijas čempionātam, kas sāksies nākamnedēļ, un tās būs ļoti atbildīgas sacensības, jo izšķirs, kuri sportisti brauks uz septembrī Dānijā gaidāmo pasaules čempionātu. Ja pavasarī Akmens savstarpējā cīņā 200 metru vieniniekos pieveica Rumjancevu, šoreiz abi aci pret aci būs 500 metru divniekos.

“Akmens startēs kopā ar Denisu Volkovu, bet es braukšu kopā ar Aldi Vildi,” atklāj Rumjancevs. “Man vajag tikt uz pasaules čempionātu un tur parādīt labu rezultātu, lai man arī turpmāk būtu Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) finansējums. Viss diemžēl atkarīgs no naudas. Vecums jau arī ir tāds - trenēties nevaru tikai tāpēc, ka man tas patīk. Vajag arī kaut ko nopelnīt.”

Rumjancevam šogad apritēja 35 gadi, bet pagaidām par karjeras beigām vēl pāragri spriest, jo jāredz, kā klāsies šīgada Latvijas čempionātā un pēc tam planētas meistarsacīkstēs, ja tām izdosies kvalificēties. Sportists izsaka pateicību LOK, kas turpina viņu atbalstīt, kaut gan viņam neizdevās tikt uz olimpiskajām spēlēm.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-05 16:29, pirms 3 gadiem
oho, Akmens atbrauc un uzreiz gonka par tikšanu uz PČ, kur var tikt pie LOVa?

     [+] [-]

, 2021-08-05 17:00, pirms 3 gadiem
Kāpēc nevar abi braukt? Kā tiek izcīnītas kvotas?
man nav sajēgas.
paldies

  +8 [+] [-]

, 2021-08-05 17:28, pirms 3 gadiem
Kas? - Akmens
Kā? - Akmens (nevis Akmeņa)
https://www.letonika.lv/groups/defa...

  +5 [+] [-]

, 2021-08-05 18:21, pirms 3 gadiem
Ja jau Rumjancevs tā slavē ka Akmens spēcīgs, tad kāpēc vińi tajā 500m divniekā nevar kopā nostartēt?

  +4 [+] [-]

, 2021-08-05 18:44, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kas? - Akmens
Kā? - Akmens (nevis Akmeņa)
https://www.letonika.lv/groups/default.aspx?r=1100&q=akme%C5%86u&title=akme%C5%86u/0&g=5
izrāvi man vārdus no mutes... ja uzvārds būtu Akmenis, tad šādi (kā virsrakstā) varētu locīt.. bet šādi - necieņa pret sportistu

  +3 [+] [-]

, 2021-08-05 18:45, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: oho, Akmens atbrauc un uzreiz gonka par tikšanu uz PČ, kur var tikt pie LOVa?
Šķiet, ka 8. vieta olimpiādē viņam jau nodrošinājusi vietu LOV A komandā.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-05 20:16, pirms 3 gadiem
Labs rezultāts, redzot kādos apstākļos džeks trenējas gandrīz kā akmens laikmetā uz cutu fona! Nākamreiz būs medālis

     [+] [-]

, 2021-08-05 20:26, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Labs rezultāts, redzot kādos apstākļos džeks trenējas gandrīz kā akmens laikmetā uz cutu fona! Nākamreiz būs medālis
Parīzes OS diemžēl vairs nebūs šīs distances.

     [+] [-]

, 2021-08-05 21:15, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Labs rezultāts, redzot kādos apstākļos džeks trenējas gandrīz kā akmens laikmetā uz cutu fona! Nākamreiz būs medālis
Apstākļi atbilstoši uzvārdam?

Kāda vispār ir situācija Latvijas airēšanas saimniecībā?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-05 22:35, pirms 3 gadiem
SC eksperti..liekat tak tagad mīnusiņus Rumjancevam par kritiku...kur advokāti un tūristu aizstāvji?

     [+] [-]

, 2021-08-06 00:27, pirms 3 gadiem
Akmens malacis ! Tādos apstākļos trenēties ..kauns federācijām . Tas Džeks Parīzē njems medalju !!!