Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ķīnas galda tenisistes uzvar Tokijas olimpisko spēļu komandu sacensībās

Rolands Eliņš

Ķīnas galda tenisistes uzvar Tokijas olimpisko spēļu komandu sacensībās
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--DPA. Ķīnas galda tenisistes apliecināja valsts dominanci šajā sporta veidā, Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnot zelta medaļu komandu sacensībās sievietēm. Ķīnas galda tenisistes ceturtdien finālā ar 3:0 apspēlēja Japānas komandu.

Individuālo sacensību čempione Mena Čeņa pārī ar Maņjui Vanu ar 3:1 uzvarēja mājinieces Kasumi Išikavu un Miu Hirano, bet pēc tam individuālo sacensību sudaraba medaļas ieguvēja Jinša Suņa ar 3:1 pārspēja Mimu Ito.

Trešajā fināla spēlē Vana ar 3:0 bija pārāka pār Hirano.

Bronzas medaļu ieguva Honkongas galda tenisistes, kuras ar 3:1 pārspēja vācietes. Honkongai tā ir pirmā medaļa sieviešu komandu galda tenisa turnīrā olimpiskajās spēlēs.

Galda tenisa komandu turnīrs sievietēm olimpisko spēļu programmā ir ceturto reizi un visas četras reizes čempiona titulu izcīnījušas Ķīnas komandas.

Šo statistiku Ķīna centīsies turpināt arī piektdien, kad Ķīnas un Vācijas komandas sacentīsies par zeltu sacensībās vīriešiem.

Arī individuālajās disciplīnās galda tenisā sievietēm olimpiskajās spēlēs vienmēr uzvarējušas ķīnietes.

Līdz šim Tokijas olimpiskajās spēlēs galda tenisa disciplīnās ir sadalīti četri medaļu komplekti. Trīs zelta godalgas izcīnījuši Ķīnas sportisti, bet jauktajās dubultspēlēs ķīniešu pāris zaudēja Japānas sportistiem.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!