Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Burāšanā "470" klasē zeltu izcīna Austrālijas un Lielbritānijas dueti

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Burāšanā "470" klasē zeltu izcīna Austrālijas un Lielbritānijas dueti
Austrālijas burātāji Metjū Belčers un Vils Raiens. Foto: Ivan Alvarado/Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu burāšanas sacensībās "470" klasē vīriešu konkurencē triumfēja Austrālijas burātāji Metjū Belčers un Vils Raiens, savukārt sieviešu sacīkstēs labākās izrādījās Lielbritānijas sportistes Hanna Milza un Elida Makintaira.

Vīriešu sacensībās burājumu kopsummā austrālieši Belčers un Raiens par astoņām sekundēm apsteidza zviedrus Antonu Dālberju un Frederiku Berjstromu. Savukārt bronzas medaļas izcīnīja spāņi Žordi Čamars un Nikolass Rodrigess Garsija-Pass. Kopsummā an par viņiem ātrāk finišēja Jaunzēlandes pāris Pols Snovs-Hansens un Dens Vilkokss, kā arī amerikāņi Stjuarts Maknejs un Deivids Hjūzs, taču Spānijas burātāji ieguva vairāk punktus starpfinišos, kas bija būtiski kopvērtējuma sadalījuma noteikšanā.

Sievietēm aiz Lielbritānijas dueta mugurām palika Polijas burātājas Agņeška Skržipuļeca un Jolanta Ogara, bet bronzas godalgas izcīnīja Francijas burātājas Kamija Lekontra un Aloīza Retornā. Jāpiebilst, ka trasi visātrāk pabeidza Šveice, taču konkurentēm bija pārliecinošāks sniegums viscaur tās gaitai.

Lielbritānijai Tokijas olimpisko spēļu burāšanas sacensībās izdevās izcīnīt kopumā piecas medaļas, tostarp trīs zelta, kas ir labākais rezultāts no visām dalībvalstīm. Medaļu kopvērtējumā burāšanā aiz britiem palika Austrālija, kuras burātāji valsts delegācijai nopelnīja divas zelta godalgas.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!