Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Čerifs/Ahmeds atspēlējas un izslēdz Dalhauzeru/Lusenu, tālāk tiek arī Mols/Sērems

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Čerifs/Ahmeds atspēlējas un izslēdz Dalhauzeru/Lusenu, tālāk tiek arī Mols/Sērems
Ahmeds Tidžans uzbrukumā. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem kā pirmie ceturtdaļfinālā iekļuvuši Čerifs un Ahmeds no Kataras, kuri spraigā cīņā pārspēja pieredzējušos amerikāņus Niku Lusenu un Filu Dalhauzeru. Ceturtdaļfinālā spēja iekļūt arī norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, kuri pārspēja Aleksandrs Brauveru un Robertu Mēvsenu.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā sākušās izslēgšanas spēles. Šodien paredzēts aizvadīt divas astotdaļfināla spēles, no kurām pirmajā Čerifs Jounouse un Ahmeds Tidžans mērojās spēkiem ar Niku Lusenu un Filu Dalhauzeru no ASV.

Spēles sākās līdzīgi, bet tad divreiz uzbrukumā kļūdījās Čerifs (3:5). Tad izrāvienu palīdzēja veikt Dalhauzera sekmīgā spēle visos spēles elementos (10:5). Pirms tehniskā pārtraukuma Dalhauzers ieservēja eisu, dodot ASV pārim septiņu punktu pārsvaru (14:7). Līdz seta galotnei ASV duets droši turēja savu pārsvaru, bet cerību Kataras pārim deva Čerifa eiss. Tiesa vēl bija jāatspēlē četru punktu deficīts. Uzreiz pēc tam sešas sestbumbas ASV duetam sagādāja Lusena, bet Dalhauzers lieliski nospēlēja pie tīkla - 21:14.

Otrā seta sākumā Kataras pārim nosvilpa kļūdu piespēlē, kas kārtējo reizi turnīrā izsauca neapmierinātību un strīdu ar spēles tiesnesi. Nākamās divas izspēles Kataras duets uzvarēja, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (3:3). Īsi pēc tam Dalhauzers kārtējo reizi sevi apliecināja blokā, atjaunojot divu punktu pārsvaru (5:3). Trīs punktu pārsvaru izdevās iegūt pēc Lusenas netveramās serves. Arī Čerifs atbildēja ar eisu un bloku, atspēlējot iekrājušos deficītu (8:8). Pirms tehniskā pārtraukuma Kataras pāris arī izvirzījās minimālā vadībā - 11:10.

Pēc pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz diviem punktiem, bet tad Dalhauzers ar diviem efektīgiem blokiem apturēja pretiniekus. Tad tīklu skāra Čerifs, rezultātam esot 15:13 ASV dueta labā. Čerifs un Ahmeds nedomāja padoties, un atspēlējās aizsardzībā, bet pēc Dalhauzera kļūdas uzbrukumā arī izvirzījās vadībā (17:16). ASV duets paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Dalhauzers vēlreiz trāpīja bumbu pa tīkla malu, kamēr Ahmeds to viegli atspēlēja un panāca 19:17. Ar grūtībām, bet Kataras pāris nosargāja uzvaru otrajā setā ar 21:19.

Trešo setu labāk sāka Kataras duets, pēc Lusenas nesekmīgās serves uzņemšanas Čerifam pie tīkla panākot 5:2. ASV duets centās atspēlēties, bet kārtējā kļūda uzbrukumā deva pretiniekiem četru punktu pārsvaru (9:5). Lusena spēja atgūt pusi no deficīta, bet tad Čerifs atzīmējās ar sekmīgu spēli blokā, atmetot ASV duetu atpakaļ izejas pozīcijās (12:8). Lusena vēlreiz samazināja deficītu pēc uzvarētas garas izspēles, bet pēc Kataras dueta pārtraukuma neizmantoja labu iespēju pietuvoties viena punkta atstatumā. Kataras duets ieguva trīs mačbumbas, tomēr pieveicot pieredzes bagātos Lusenu un Dalhauzeru ar 2-1 (14:21, 21:19, 15:11), iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Otrā astotdaļfināla duelī tikās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems un nīderlandieši Aleksandrs Brauvers/Roberts Mēvsens. Jau grupu turnīrā pierādījās, ka nīderlandieši, bet jo sevišķi Brauvers, daudz uzbrūk ar spēku, ko darīja arī šajā spēlē jau no pirmajām izspēlēm, atduroties arī Mola blokā. Norvēģi izvirzījās vadībā ar 6:3, arī turpinājumā perfekti spēlējot pie pretinieku serves. Pēc tehniskā pārtraukuma Mols ar bloku vēl divas reizes apturēja Brauvera uzbrukumus, izvirzot savu duetu vadībā ar 16:10. Nīderlandiešiem netika doti varianti atspēlēties, Molam un Sēremam uzvarot pirmo setu ar 21:17.

Otrā seta sākumā Mols turpināja pie tīkla terorizēt Brauveru, dodot norvēģiem trīs punktu pārsvaru (4:1). Vien Sērema kļūda uzbrukumā ļāva nīderlandiešiem sadeldēt deficītu, bet kontroli pār spēli saglabāja Norvēģijas duets. Pirms tehniskā pārtraukuma uzbrukumu nerealizēja Mols, rezultātam kļūstot neizšķirtam (10:10). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad ar neatvairāmu servi atzīmējās Mols (15:13). Tuvojoties seta galotnei, vienā no uzbrukumiem Brauvers skāra tīklu, rezultāta starpībai sasniedzot trīs punktus (18:15). Seta galotnē Mols un Sērems noturēja pārsvaru un varēja svinēt iekļūšanu ceturtdaļfinālā - 2-0 (21:17, 21:19).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, astotdaļfināls

DienaLaiksSpēleRezultāts
1. aug.07:00Čerifs/Ahmeds (Katara) - Lusena/Dalhauzers (ASV)2-1 (14:21; 21:19; 15:11)
1. aug.16:00Mols/Sērems (Norvēģija) - Brauvers/Mēvsens (Nīderlande)2-0 (21:17; 21:19)
2. aug.07:00Evandru/Brunu (Brazīlija) - Pļaviņš/Točs (Latvija)
2. aug.08:00Ļešukovs/Semjonovs (ROC) - Grimalts/Grimalts (Čīle)
2. aug.11:00Brils/Fijaleks (Polija) - Nikolai/Lupo (Itālija)
2. aug.12:00Erera/Gavira (Spānija) - Krasilņikovs/Stojanovskis (ROC)
2. aug.15:00Gaksiola/Rubio (Meksika) - Alisons/Alvaru Filju (Brazīlija)
2. aug.16:00Gibs/Borns (ASV) - Tole/Viklers (Vācija)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:25, pirms 3 gadiem
un Sherifs tagad ir Cerifs.izbeidzat sportacentrs vienreiz kroplot uzvardus.

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:27, pirms 3 gadiem
vakar meksikanu volejbolists bija Ruvio.sodien jau Rubio.ai Broze rajienu izteiks Pildin .ka neraksti Ruvio