Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas fināla atkārtojumā čempione Ribakina zaudē un netiek pusfinālā

Agris Suveizda

Vimbldonas fināla atkārtojumā čempione Ribakina zaudē un netiek pusfinālā
Onsa Žabēra. Foto: AFP/Scanpix

Noskaidroti pusfināla pāri Vimbldonas sieviešu vienspēļu tenisa turnīrā. Centrālajā ceturtdaļfinālā tunisiete Onsa Žabēra pagājušā gada finālistu duelī trijos setos revanšējās Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas, bet ar otro numuru izsētā Arina Sabaļenka divos setos pieveica Medisonu Kīzu.

• Pirmo breiku spēlē ieguva Ribakina, taču tieši viņai 12. geimā nācās atspēlēt setbumbu un atgūt breiku, lai izglābtu setu un tiktu pie taibreika, kurā arī uzvarēja ar 7:5.

• Otrajā setā abas tenisistes neizmantoja pa trim breikbumbām geimā, līdz pirmais breiks desmitajā geimā arī kļuva par izšķirošo – Žabēra bija pārāka ar 6:4.

• Trešajā setā tunisiete ieguva agru breiku, piektajā geimā Ribakina neizmantoja divkāršu breikbumbu un nākamajā geimā otro reizi nenoturēja servi. Beigās pārliecinošs 6:1 Žabēras labā.

• Līdzīgs scenārijs bija arī pagājušā gada finālā, kad triumfēja pirmā seta zaudētāja – Ribakina uzvarēja ar 3:6, 6:2, 6:2.

• Līdz ceturtdaļfinālam titula sargātāja Ribakina bija zaudējusi tikai vienā setā – pašā pirmajā turnīra setā, pirmās kārtas pretinieci Šelbiju Rodžersu uzveicot ar 4:6, 6:1, 6:2.

• Pusfinālā Žabēra tiksies ar visaugstāk izsēto palikušo tenisisti Arinu Sabaļenku, kura ar 6:2, 6:4 sakāva amerikānieti Medisonu Kīzu. Otrajā setā pirmo breiku gan ieguva Kīza, pēc tam seta galotnē servi zaudējot divreiz pēc kārtas.

• No palikušā četrinieka Žabēra ir vienīgā, kura ir tikusi Vimbldonas finālā. Pirms gada bija viņas pirmais fināls.

Vimbldonas ceturtdaļfināli sievietēm

PārisRezultāts
[2] Arina Sabaļenka – [25] Medisona Kīza6:2; 6:2
[6] Onsa Žabēra – [3] Jeļena Ribakina6:7(5); 6:4; 6:1
Markēta Vondroušova – [4] Džesika Pegula6:4; 2:6; 6:4
[wc] Eļina Svitoļina – [1] Iga Švjonteka7:5; 6:7(5); 6:2

Vimbldonas ceturtdaļfināli vīriešiem

PārisRezultāts
[2] Novaks Džokovičs – [7] Andrejs Rubļovs4:6; 6:1; 6:4; 6:3
[8] Janniks Sinners – Romans Safiuļļins6:4; 3:6; 6:2; 6:2
[1] Karloss Alkarass – [6] Holgers Rūne
[3] Daņiils Medvedevs – Kristofers Jūbenkss

Vimbldonas pusfināli

Sievietes
[2] Arina Sabaļenka – [6] Onsa Žabēra
Markēta Vondroušova – [wc] Eļina Svitoļina
Vīrieši
[2] Novaks Džokovičs – [8] Janniks Sinners
? - ?