Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Cīņa par karjeras pirmo "Grand Slam" titulu un vēsturi: Žabēra pret Vondroušovu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cīņa par karjeras pirmo "Grand Slam" titulu un vēsturi: Žabēra pret Vondroušovu
Onsa Žabēra un Markēta Vondroušova. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šodien pulksten 16:00 tiks noskaidrota Vimbldonas čempione sievietēm. Pasaules sestā rakete Onsa Žabēra spēkosies pret neizsēto Markētu Vondroušovu. Nedz tunisietei, nedz čehietei nav "Grand Slam" titula. Tiešraide "TV3 Sport" kanālā.

• Onsa Žabēra Vimbldonas finālu sasniegusi otro gadu pēc kārtas. Pērn viņa pēc uzvarēta pirmā seta ar 6:3, 2:6, 2:6 piekāpās Jeļenai Ribakinai.

• Tunisijas tenisiste pagājušajā gadā cīnījās arī "US Open" finālā, piekāpjoties pasaules pirmajai raketei Igai Švjontekai – 2:6, 6:7(5).

• Arī Markētai Vondroušovai ir "Grand Slam" fināla pieredze. 2019. gadā Parīzē viņa, tobrīd būdama 19 gadus veca, 1/8 finālā izrēķinājās ar Anastasiju Sevastovu (6:2, 6:0), bet finālā atzina Ešlijas Bārtijas pārākumu – 1:6, 3:6.

• Pēc "French Open" ceļojuma Vondroušova pasaules rangā uzšāvās līdz 14. vietai, bet tagad viņa meklējama 42. pozīcijā.

• Vondroušova ceļā uz finālu zaudējusi tikai divos setos – 1/8 finālā tautietei Marijei Bouzkovai un 1/4 finālā amerikānietei Džesikai Pegulai.

• Žabēras ceļš bijis sarežģītāks. Gan pusfinālu, gan 1/4 finālu, gan trešo kārtu viņa pārvarēja ar trīs setu uzvarām, visās cīņās zaudējot pirmo setu.

• 1/4 finālā tieši Žabēra izsita pērno čempioni Ribakinu, revanšējoties par fināla zaudējumu. Trešajā setā viņa dominēja ar 6:1.

• Arī pārējās trīs setu uzvaras nākušas pret "Grand Slam" čempionēm – Arinu Sabaļenku un Bjanku Andresku.

• Ja Žabēra uzvarēs, viņa kļūs par pirmo "Grand Slam" čempioni no Āfrikas un pirmo arābu sievieti, kurai izdevies triumfēt vienā no prestižākajiem turnīriem.

• 24 gadus vecā Vondroušova var kļūt par pirmo neizsēto tenisisti, kurai izdevies triumfēt Vimbldonā.

• "Ja mēs runātu par mālu vai hārdu – jā, varbūt tas ir iespējams. Uz zāles – nē, tas ir neiespējami," Vondroušova atzina, ka fināls ir pārsteigums arī viņai.

• Čehiete, kura ir Tokijas olimpisko spēļu sudraba medaļniece, pērn Londonā ieradās kā tūriste, jo viņai bija ieģipsēta plaukstas locītava.

Slēpts komentārs: Marokāņi-Lettiņu brāļi

  +3 [+] [-]

, 2023-07-15 11:44, pirms 10 mēnešiem
Es viennozīmīgi par Žabēru. Viņai beidzot ir jāuzvar Grand Slamā.

  -1 [+] [-]

, 2023-07-15 13:58, pirms 10 mēnešiem
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Viennozīmīgi par Čehieti!
Negribētos lai Magrebas čortiem būtu kārtējais iemesls rīkot savus tizlos prazdņikus Rietumeiropā
Vienīgais čorts šeit esi Tu. Onsa Žabēra nav tik slikta kā Tu iedomājies. Viņa ir ļoti jauka tenisiste un lielākajai daļai tenisa fanu un lielākajai daļai tenisistu viņa ļoti patīk. Tev vienkārši skauž ka viņa ir tik ļoti veiksmīga atlēte un tāpēc arī esi uz viņu par to dusmīgs. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2023-07-15 14:09, pirms 10 mēnešiem
Naruto316 rakstīja: Vienīgais čorts šeit esi Tu. Onsa Žabēra nav tik slikta kā Tu iedomājies. Viņa ir ļoti jauka tenisiste un lielākajai daļai tenisa fanu un lielākajai daļai tenisistu viņa ļoti patīk. Tev vienkārši skauž ka viņa ir tik ļoti veiksmīga atlēte un tāpēc arī esi uz viņu par to dusmīgs. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Tu tik tiešām nerubī fišku, nesaproti, par ko es rakstu Viņa pārstāv PROBLEMĀTISKU visos aspektos valsteli, kuru dēvē par Tunīsiju Tunīsija ir problemātiskās Magrebas neatņemama sastāvdaļa un tieši iznācēji no Magrebas ir vislielākie problēmu radītāji Francijā un Franku runājošajā Rietumeiropā, piemēram, Beļģijā Tāpēc JEBKURA Magrebieša veiksme jebkurā jomā, ne tikai sportā, ir kā spļāviens tieši sejā jebkuram etniskajam Baltajam Eiropietim! Viegli ir diskutēt par šīm tēmām, atrodoties izteikti Baltajā vidē, kāda PAGAIDĀM vēl ir Latvijā, taču pamēģini kādreiz PADZĪVOT, nevis vienkārši aizbraukt paceļot, vismaz gadus trīs Rietumeiropā, tad varbūt arī pieleks, par ko mans domugrauds ir